کد خبر:3748
پ
divarnegari-m-1

سير تاريخي ديوارنگاري در ايران

ديوارنگاري از جمله هنرهايي است كه در طول تاريخ از اهميتي خاص برخوردار بوده است، به طوري كه همچنان تداوم و تاثير خود را در بطن زندگي جوامع بشري حفظ كرده است.

ميراث مكتوب – ديوارنگاري از جمله هنرهايي است كه در طول تاريخ از اهميتي خاص برخوردار بوده است، به طوري كه همچنان تداوم و تاثير خود را در بطن زندگي جوامع بشري حفظ كرده است. تاريخ اين هنر در ايران به زمان غارنشيني انسان باز مي گردد و در دوره هاي مختلف تاريخي با نمونه هاي متنوع و موضوعات مختلف روايي، مذهبي، حماسي و… روبرو هستيم. لذا در مقاله حاضر طي مطالعات مروري به بررسي گرايشات هنرمندان و حاميان آن در دوره هاي مختلف تاريخ هنر ايران پرداخته شده است. البته بايد در نظر داشته باشيم كه ديوارنگاري در اعصار تاريخي، با آنچه ما امروزه بنام ديوارنگاري مي خوانيم خاستگاهي بس متفاوت دارد و اين خاستگاه در هر دوره بنا به شرايط و مقتضيات موجود، رنگ و بوي منحصر به خود را گرفته است.
همچنين در ادامه مقاله، جدولي از آثار برجاي مانده از ديوارنگاري ها و نقش برجسته هاي ايراني در دوره هاي مختلف تا پيش از دوره معاصر ارائه شده است كه با تداوم و تكميل شدن، به اطلس جامع ديوارنگاري ايران تبديل خواهد شد.
ادامه مقاله «سير تاريخي ديوارنگاري در ايران» نوشته مهناز عليخاني كه در شماره 1 فصلنامه پژوهش هنر به چاپ رسيده است را در فايل پايين مطالعه كنيد.

توضيح تصوير: بخشی از نقش برجسته های طاق بستان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612