کد خبر:3428
پ
divarnegari-m

ديوارنگاري در دوره هاي ماقبل هخامنشي و هخامنشي

سلسله هخامنشي نخستين بار به نقاشي سنتي ايران هويت و انسجام بخشيد و برخي مشخصات هنري و فرهنگي را از ديگر تمدن ها اقتباس و به گونه اي خلاقانه به هنري مستقل و نو تحت عنوان مكتب نقاشي تبديل كرد.

ميراث مكتوب – سلسله هخامنشي نخستين بار به نقاشي سنتي ايران هويت و انسجام بخشيد و برخي مشخصات هنري و فرهنگي را از ديگر تمدن ها اقتباس و به گونه اي خلاقانه به هنري مستقل و نو تحت عنوان مكتب نقاشي تبديل كرد. همچنين الگوهاي فرهنگي و كيفيات زيبايي شناسانه اقوام ايراني پراكنده پيش از هخامنشيان را برگرفت تا از آن ها سبكي ملي برسازد. از اين رو مي توان هخامنشيان را بنيانگذار هنر ملي ايران نام نهاد. اين مطالعه با هدف شكل گيري و تكامل نقاشي و ديوارنگاري در دوره هاي ماقبل هخامنشي و هخامنشي براساس مولفه هاي فرهنگي و سياسي است.

آنچه در بالا مطالعه كرديد چكيده مقاله «ديوارنگاري در دوره هاي ماقبل هخامنشي و هخامنشي؛ شكل گيري و تكامل نقاشي و ديوارنگاري در دوره هاي ماقبل هخامنشي و هخامنشي بر اساس مولفه هاي فرهنگي و سياسي» نوشته دكتر اصغر فهيمي فر و دكتر منصور مهرنگار است كه در شماره اول فصلنامه پژوهش هنر بهار 1392 به چاپ رسيده است.

براي مطالعه متن كامل اين مقاله بر روي گزينه دريافت فايل كليك كنيد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612