میراث مکتوب- ابوالفضل حسن آبادی، مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، گفت: 618 نسخه از این مجموعه را نسخ خطی تشکیل میدهد و 461 نسخه از این مجموعه نیز چاپ سنگی است و این مرکز در کنار منابع اهدایی طی این مدت به خریداری 111 نسخه خطی نیز اقدام کرده است.
وی دوره زمانی نسخ خطی اهدایی و خریداری شده را از قرن 9 هجری قمری (دوره صفویه) تا دوران معاصرعنوان کرد که موضوعات مختلفی اعم از دیوان اشعار، ادبیات، متون علمی، دینی و جزوات قرآنی را شامل می شود.
حسن آبادی به معرفی واقفان عمده این مجموعه پرداخت و حجت الاسلام سید محمداحسان میر معینی، آیت الله علوی شریعت مداری، علی اکبر دعاگو، حجت الاسلام مهامی، ضیاءالدین امیر صدوقی، حجت الاسلام کلباسی، اعظم شایان منش، آمال صراف، علی رضا مسائلی را از جمله این افراد معرفی کرد.
وی همچنین به اهدای 20 جلد قرآن نفیس از هند اشاره کرد و گفت: یک لوح خوش نویسی اهدایی از محسن عبادی، یک نسخه خطی بسیار نفیس یوسف و زلیخا اهدایی خانم فوضیه میمونه از پاکستان، یک جلد قرآن نفیس اهدایی محمد قدسی نیز از دیگر نفایسی است که طی این مدت به مجموعه آرشیو مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی رضوی افزوده شده است.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی کتابخانه آستان قدس رضوی