به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، به مناسبت گرامیداشت بیستوهشتمین سال تأسیس این مؤسسه، از روز دوشنبه ۲۷ دیماه تا پنجشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۰، مجموعهای از گفتارهای اساتید و پژوهشگران برجسته دربارۀ فعالیتها و دستاوردهای مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب در فضای مجازی پخش شد.
یکی از این سخنرانیهای توسط دکتر مجدالدین کیوانی (سردبیر دوفصلنامۀ علمی پژوهشی آینۀ میراث و عضو شورای علمی دائره المعارف بزرگ اسلامی)، ارائه شد. وی با اشاره به سابقۀ تقریبا صدسالۀ تصحیح متون در ایران، و گسترش این فعالیت در سه چهار دهۀ اخیر، گفت: به نظر میرسد که مرکز میراث مکتوب در تشکیل و استقرار این نهاد بیشترین سهم را داشته است. گسترش کمی و کیفی پدیدۀ متنپژوهی و احیای منابع مکتوبِ پیشینیان لابد تاکنون هم به بروز مسائلی منجر شده، هم تجارب ارزندهای به بار آورده است که مقتضی بررسی و ارزیابی علمی و نظاممند است.
وی سپس به بیان دو پیشنهاد خود پرداخت؛ یکی فراهم آوردن فهرست جامعی از تمامی نکات و مطالبی که از آغاز تاکنون حین تصحیح و تنقیح آثار مکتوب تدریجاً کشف، وارسی، تبیین و تشریح شده و در قالب رسالات و مقالاتی عرضه شده است؛ و دیگر مقدم شمردن تصحیح متون بکر و دست نخورده بر متونی که قبلاً لااقل یکبار از زیر دستِ پژوهشگری دیگر بیرون آمده است.
مشروح سخنان دکتر مجدالدین کیوانی را میتوانید در ویدئوی زیر ببینید و بشنوید.