کد خبر:38657
پ
796

نسخه خطی 350 ساله «انیس المؤمنین»

نسخه خطی 350 کتاب «انیس المؤمنین فی احوال النبی و الائمه المعصومین» در کتابخانه آستان قدس رضوی رونمایی شد.

میراث مکتوب- دویست‌ویکمین برنامه سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، در فرخنده زادروز امام حسین (ع) به رونمایی از نسخه خطی 350 کتاب انیس المؤمنین فی احوال النبی و الائمه المعصومین اختصاص یافت.

اعظم قوی، کارشناس نسخ خطی در این جلسه که در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی رضوی برگزار شد، به بیان نکاتی در شرح حال نویسنده اثر و شرح حال نویسی پرداخت.
وی، محمد بن اسحاق حَمَوی ملقب به فاضل‌الدین مولف نسخه «انیس المؤمنین» را از دانشمندان شیعه دوره صفوی معرفی کرد که آگاه به علم حدیث بوده و این کتاب را در سال 938 هجری قمری تألیف کرده است.
قوی، این اثر را یکی از منابع تألیف‌ شده در موضوع احوال پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) عنوان کرد و گفت: مؤلف در تألیف این کتاب، از منابع متعددی بهره برده و از آیات قرآنی، احادیث و اشعار فارسی و عربی استفاده کرده است.

مبنای فکری وعملی زندگی در سبک زندگی معصومین(ع)
حجت الاسلام رحیم شرفی کارشناس معارف اسلامی، سخنران این جلسه، طی سخنانی به بیان خلاصه ای از سبک زندگی امام حسین(ع) پرداخت.
وی، با اشاره به روایتی از امام حسین(ع) دیدگاه آن حضرت را در خصوص مبنای فکری و عملی انسان در طی روز تشریح کرد.
شرفی، حضور در محضر خدا، نزدیک بودن به آتش دوزخ، نا آگاه بودن از زمان مرگ، پاسخ به اعمال در محضر الهی، توجه به اعمال و راضی بودن به خاسته الهی را از نکاتی عنوان کرد که امام حسین (ع) طی حدیثی آن را مبنای فکری و عملی انسان معرفی کرده است.
وی همچنین خوش خلقی،  دینداری، آگاه بودن به احکام، عاقلانه رفتار کردن و حیا را سبک زندگی ائمه معصوم برشمرد که به آن توصیه می کردند.

نسخه انیس المومنین با 350سال قدمت
در کتابخانه‌های داخل کشور شش نسخه خطی از کتاب انیس المومنین موجود است که از این تعداد، دو نسخه آن در کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
یکی از نسخه های خطی انیس المومنین موجود در خزانه نسخ خطی که در کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می شود در قرن یازدهم هجری قمری، در 87 برگ به خط نسخ کتابت شده که توسط حسن فریدمحسنی در سال 1354 شمسی به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شده است.
این کتابِ به زبان فارسی، خلاصه کتاب منهج الفاضلین و مشتمل بر یک مقدمه و دوازده باب و یک خاتمه است که باب سوم آن در ذکر احوال، فضایل، مناقب، تاریخ زندگانی امام حسین (ع)، کرامات و فضیلت زیارت آن حضرت است.
اثر معرفی شده به کوشش میرهاشم محدث تصحیح و منتشر شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

منبع: کتابخانه آستان قدس رضوی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612