کد خبر:22182
پ
IMG_4555

لذت دیدار

به لطف و میزبانی دکتر مجدالدین کیوانی، چهارشنبه چهارم اسفند با حدود ۳۰ نفر از استادان و همکاران، نخستین جلسه پساکرونا را برگزار کردیم.

میراث مکتوب- دکتر اکبر ایرانی، مدیرعامل مؤسسۀ میراث مکتوب، به مناسبت از سر گرفته شدن جلسات ماهانۀ میراث مکتوب، یادداشتی نوشته است که در ادامه می‌خوانید.

صائب، ز خوشی‌ها که درین عالم فانی‌ست
ماییم و همین لذّت دیدار و دگر هیچ

دو سال از تعطیلی نشست‌های چهارشنبه‌های آخر ماه مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب گذشت و از میراث مأکول یعنی همان آبگوشت که چاشنی این دیدارهای تاریخی بود، خبری نبود. کوید۱۹ متخلص به کرونا، برای خلاصی بشر از قید دنیا، ناغافل و سرزده از راه رسید، زود جهانگیر شد و بشر را خانه‌نشین و زمین‌گیر کرد. همه به خانه عنکبوتی اینترنت پناه بردند تا مجاز را جایگزین حقیقت کنند. کسب و کار، درس و کلاس، نشست و همایش و دیدارها و … همه از طریق واتساپ، اینستاگرام، سامانه‌های اسکای‌روم و وبینار و … برگزار شد و به حکم ” عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد” انقلابی عجیب در عالم مجاز صورت گرفت. اینترنت شد پناهگاه همه.
 رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و اوامر پیاپی ستاد کرونا، ترس از ابتلا، مرگ و میرهای گسترده خرد و کلان از یار غار گرفته تا اقوام بیمار، موجب شد دست از لذت شب‌نشینی و دیدار رو در رو، شسته و به رؤيت عکس رخ یار، اکتفا کنیم.

از سویی کرونا جایگاه علم را تثبیت کرد و خرافه و درمان با سیر و بنفشه را به اهلش سپرد. جهان رنگ و لعاب جدیدی پیدا کرد. رمز ارزها جای ارزها را گرفت و اینترنت شد راه‌حل و گریزگاهی برای وضع موجود. برغم نوسانات در امواج اینترنت و قطع و وصل‌های پیاپی این ایام، باز شاهد گسترش چشمگیر کلاسها، نشست‌ها، رونق کسب و کار و گسترش ارتباطات علمی و فرهنگی از این سوی و آن سوی عالم هستیم. کلاب هوس هم وارد میدان شد و گفت‌وگوهای هزاران نفری را فراهم ساخت.

و اما میراث مکتوب هم از قافله عقب نماند. فقط در طول این سه ماه حدود یکصد سخنرانی ضبط و در سامانه‌ها و رسانه‌های آپارات، اینستاگرام، تلگرام و… در معرفی فرهنگ و مفاخر دینی و ادبی و طرح مباحث علمی پخش کرده و تا پایان سال به اشتراک گذاشته خواهد شد، اما شگفتا که در همین ایام عده‌ای به فکر صیانت این فضاها افتاده و از تبعات تصمیمات نسنجیده خود غافلند.

این شد که ما دل به دریا زده و گفتیم برگردیم به فضای حقیقی و کم‌کم مجاز را به حقیقت تبدیل کنیم، هرچه بادا باد، و عزم کردیم بساط آبگوشت را بگسترانیم و چون پری روی که تاب مستوری ندارد، دیدار یاران را تجدید کنیم که به قول سعدی “یارا، بهشت صحبت یاران همدم است”

و به لطف و میزبانی دکتر مجدالدین کیوانی، چهارشنبه چهارم اسفند را به آبگوشت‌پارتی فرهنگی اختصاص دادیم و با حدود ۳۰ نفر از استادان و همکاران، نخستین جلسه پساکرونا را برگزار کردیم. در این جلسه به جناب آقای علی صلح‌جو ویراستار با سابقه و خوش‌نام مرکز نشردانشگاهی به پاس خدمات ایشان در ترویج فرهنگ مکتوب و اصلاح نوشته‌های نامرغوب، لوح تقدیری تقدیم شد و از زحمات دکتر کیوانی سردبیر معزز مجله علمی آینه میراث نیز قدردانی و بابت میزبانی، سپاسگزاری شد. یادی هم از یار غایب و دوست دیرین، زنده‌یاد دکتر جمشیدنژاداول، کردیم که سال گذشته به اختلاف یک‌روز، خود و همسرگرامی‌شان، قربانی کرونای منحوس شدند و داغی سنگین بر دلهامان نشاندند. روحشان شاد و یادشان گرامی باد و عمر بزرگان علم و فرهنگ کشور، مستدام باد.

 

 

برای دیدن تصاویر بیشتری از این جلسه کلیک کنید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612