کد خبر:19322
پ
فاقد تصویر شاخص

مقایسه تحلیلی مناجات نامه های آغاز مثنوی های فارسی/ طرح پژوهشی

مناجات نامه های آغاز مثنوی های فارسی، نشان دهندۀ نوع نگاه سراینده به هستی و جهانبینی اوست. اگر از مناجات نامه های تقلیدی صرف نظر کنیم، باید برای سرایندگان منظومه های مشهور شأن تفکر نیز قائل باشیم.

میراث مکتوب- «مقایسۀ تحلیلی مناجات نامه های آغاز مثنوی های مهم فارسی» يكي از طرحهاي پژوهشی پيشنهادي موسسه پژوهشی میراث مكتوب به پژوهشگران و علاقمندان است.

شرح موضوع و روش کلی پژوهش:

مناجات نامه های آغاز مثنوی های فارسی، نشان دهندۀ نوع نگاه سراینده به هستی و جهانبینی اوست. اگر از مناجات نامه های تقلیدی صرف نظر کنیم، باید برای سرایندگان منظومه های مشهور شأن تفکر نیز قائل باشیم. بر همین اساس، تفاوت نگاه های آنان نیز شایان توجه خواهد بود. برای نمونه، فردوسی در آغاز شاهنامه خداوند را به عنوان «خداوند جان و خرد» می ستاید (بنام خداوند جان و خرد/ کزین برتر اندیشه برنگذرد) در حالی که عطار در آغاز منطق الطیر خداوند را به صفت بخشایندۀ «جان و ایمان» مدح می کند (آفرین جان آفرین پاک را/ آنکه جان بخشید و ایمان خاک را). همین تفاوت ها را در باب مفاهیم دیگر نیز می توان دنبال و بررسی کرد.
برای اجرای این طرح، مناجات نامه های آغاز مثنوی های مهم فارسی به دقت قرائت و مفاهیم بنیادی و کلیدواژه های آنها استخراج و سپس با یکدیگر مقایسه می شود. نتیجه گیری طرح به تحلیل تفاوت جهانبینی ها اختصاص خواهد داشت.
اهمّ منابع:
– مثنوی ها مهم فارسی، مانند: شاهنامه، حدیقة الحقیقه، مثنوی های عطار، مثنوی معنوی، مخزن الاسرار و … .

………………………………………………….

نظر کاربر: سلام من متوجه یک نکته نشدم. این طرح های پژوهشی پیشنهاداتی است برای اهل پژوهش، یا تمام حقوق مادی و معنوی این طرح ها متعلق به سایت میراث مکتوب است؟

میراث مکتوب: موضوع طرح های پژوهشی، پیشنهاد میراث مکتوب برای پژوهشگران و علاقمندان است.

نظر کاربر:
يكشنبه 12 آبان 1392 – 08:38
سلام آیا برای اجرای این طرحهای پژوهشی با پژوهشگران قرارداد منعقد میگردد؟؟

میراث مکتوب: خير

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612