میراث مکتوب – منظومهٔ عاشقانه هفت منظر اثر هاتفی خرجردی به تصحیح دکتر حسن ذوالفقاری و سیاوش مرشدی از سوی انتشارات رشدآوران منتشر شد.
هاتفی خرجردی از شاعران برجسته ای است که به نظیره گویی خمسه نظامی پرداخته.
هفت منظر این شاعر از این جهت اهمیت دارد که یکی از نظیره های موفق هفت پیکر نظامی محسوب می شود. این اثر به لحاظ شعری از قوت و قدرت خوبی برخوردار است. مبانی تازه، معانی لطیف، توصیفهای زیبا و بدیع و آرایههای لفظی و معنوی، این مثنوی را در ردیف مهم ترین حماسه های تاریخی ادبیات فارسی قرار داده است.
همچنین وجود واژگانِ کهن و نادر، لغات و اصطلاحات ترکی و مغولیِ رایج در زبان فارسی، آن را منبعی شایسته توجه فرهنگ نویسان کرده است.
تصحیح هفت منظر به کوشش دکتر حسن ذوالفقاری و سیاوش مرشدی با مقابله چهار نسخه انجام شده است.
ذوالفقاری و مرشدی در این کتاب ضمن درج زندگینامه شاعر، به بیان ویژگی های شعر او پرداخته و هفت منظر را با تعدادی دیگر از منظومه های عاشقانه فارسی چون لیلی و مجنون و شیرین و خسرو مورد همسنجی قرار داده اند.
موخره کتاب نیز شرح و توضیح واژگان دشوار در کتاب و همچنین فهرست آیات، ضرب المثل ها و معرفی منابع و مآخذ کتاب است.
منظومه عاشقانه هفت منظر با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۲۳۲ صفحه و بهای ۱۲۰۰۰۰ ریال از سوی انتشارات رشدآوران روانه بازار کتاب شده است.
درباره هاتفی خرجردی
مولانا عَبدُالله هاتِفی خَرجـِردی خُراسانی (۸۵۸ – ۹۲۷ ه.ق) یا هاتفی جامی شاعر ایرانی اواخر روزگار تیموری و اوایل دوره صفویه است. او پسر خواهر شاعر ایرانی عبدالرحمن جامی بود. خرجردی در شعرسرایی دنباله رو نظامی گنجوی بود. او را از مثنوی سرایان بزرگ سده دهم می دانند و بیشتر شعرهایش حماسیند. وی شیعه بود و شاه اسماعیل یکم نیز در باغ خانهاش با وی ملاقات کرد. وی در سال ۹۲۷ه.ق در زادگاهش خرجرد جام درگذشت.
از ویژگیهای شعر ساده و روان او تشبیهات دقیق در اوصاف اشخاص و اعمال آنان و میدانهای جنگ و صفآراییها برشمردنی است.