کد خبر:38525
پ
محمدحسن سمسار

شب «محمّدحسن سمسار»

هفت‌صد‌وسی‌اُمین شب از سلسلۀ شب‌های مجلّۀ بخارا با هم‌کاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به تجلیل و تکریم یک‌عمر فعّالیّت علمی دکتر «محمّدحسن سمسار» اختصاص یافته است که دوشنبه بیست‌وسوم بهمن ۱۴۰۲، از ساعت سۀ بعدازظهر در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود. دبا: هفت‌صد‌وسی‌اُمین شب از سلسلۀ شب‌های مجلّۀ بخارا با هم‌کاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ […]

هفت‌صد‌وسی‌اُمین شب از سلسلۀ شب‌های مجلّۀ بخارا با هم‌کاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به تجلیل و تکریم یک‌عمر فعّالیّت علمی دکتر «محمّدحسن سمسار» اختصاص یافته است که دوشنبه بیست‌وسوم بهمن ۱۴۰۲، از ساعت سۀ بعدازظهر در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود.

دبا: هفت‌صد‌وسی‌اُمین شب از سلسلۀ شب‌های مجلّۀ بخارا با هم‌کاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، به تجلیل و تکریم یک‌عمر فعّالیّت علمی دکتر «محمّدحسن سمسار» اختصاص یافته است که دوشنبه بیست‌وسوم بهمن ۱۴۰۲، از ساعت سۀ بعدازظهر در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود.

استاد محمّدحسن سمسار که در آستانۀ نودسالگی است، زادۀ شهر شعر، شیراز است و از سال ١٣٣۴ که برای تحصیل در رشتۀ باستان‌شناسی وارد دانشگاه تهران شد، تا اکنون و در این نزدیک به هفت‌دهه، یک‌سره در این عرصه به تحقیق و تدقیق پرداخته و آنی و دمی از آن عدول و قصور نورزیده است. هم در تاریخ عکس به مطالعه پرداخته و هم در تاریخ هنر مداقّه کرده است امّا آن‌چه فرهنگ ایران را مدیون و مرهون او و خدماتش می‌کند، نقش اصلی و محور‌ی‌اش در راه‌اندازی موزۀ هنرهای تزئینی در اواخر دهۀ سی و ادارۀ آن تا سال ١٣۵٧ است. او که سال‌ها کرسی استادی گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران را برعهده داشت، از نخستین روزهای تأسیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به این نهاد پژوهشی پیوست و افزون‌بر‌آن‌که سال‌ها مدیر بخش هنر و معماری بود، در حال حاضر مشاور عالی این بخش و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است.

در هفت‌صدوسی‌اُمین شب از سلسلۀ شب‌های بخارا، کاظم موسوی بجنوردی، احمد مسجدجامعی، جبرئیل نوکنده، پروین ثقة‌الاسلامی، هایده لاله، فریبا افکاری، مهرداد اسکویی، فریبا افتخار و علی دهباشی‌ به ایراد سخن خواهند پرداخت.

شب «محمّدحسن سمسار»، دوشنبه، بیست‌وسوم بهمن ١۴٠٢، ساعت سۀ بعدازظهر در تالار رسول اکرمِ مرکز بین‌المللی همایش‌های رایزن واقع در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به‌نشانیِ میدان شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید پورابتهاج (کاشانک)، نرسیده به سه‌راه آجودانیه، شمارۀ ٢١٠ برپا می‌شود.

محمدحسن سمسار

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612