کد خبر:15927
پ
21-3-6-15160untitled-1_0

دیدار خسرو و شیرین در ایران و ارمنستان

همایش «دیدار خسرو و شیرین در ایران و ارمنستان» بیستم اسفند، با حضور استادان و نظامی‌پژوهان ایران و ارمنستان به صورت مجازی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- بی‌شک، در پهنۀ شعر فارسی، نظامی گنجوی در سرودن داستان‌های عاشقانه، هنر و توانایی بسیار به‌خرج داده و به این عنوان نامبردار و استادی است مسلم.

در میان پنج گنج او، خسرو و شیرین را شاهکار ادبیات غنایی می‌دانند که درخششی خاص دارد و اوج هنر نظامی است.

داستان شورانگیز خسرو و شیرین یادبود شکوهمندی از دلباختگی است و از مشهورترین افسانه‌های کهن فارسی و در شمار داستان‌های اواخر دوره‌ی ساسانی بوده و در شاهنامه و دیگر منابع نیز از این داستان یاد شده است. در بررسی تطبیقی خسرو و شیرین با دیگر شاهکارهای ادبیات جهان، می‌توان آن را با رومئو و ژولیت، اثر پرآوازه‌ی شکسپیر، مقایسه کرد. آثار نظامی گنجوی توانایی‌های منحصر به فردی دارد که فراتر از مرزهای فرهنگی‌ای می‌رود که آن را تولید کرده است و می‌تواند با مخاطبان مختلف در جهان با سنجه‌ها و سلیقه‌‌های متفاوت گفت‌وگو کند و بدین سبب است که نظامی یکی از پنج سخن‌سرای بزرگ ایران و یکی از سرایندگان بزرگ ادبیات جهان است.

 

مرکز فرهنگی و بین‌الملل شهر کتاب با همکاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و انستیتو ادبیات آکادمی ملی علوم ارمنستان و به مناسبت ۲۱ اسفند روز بزرگداشت نظامی گنجوی، همایش «دیدار خسرو و شیرین در ایران و ارمنستان» را در روز چهارشنبه بیستم اسفند و با حضور استادان و نظامی‌پژوهان ایران و ارمنستان به صورت مجازی برگزار می‌کند. سخنرانان و عنوان سخنرانی‌شان در این همایش بدین شرح است:

«خسرو و شیرین، شاهکارادبیات غنایی» / دکتر سعید حمیدیان

«خسرو و شیرین بیشترین پیوند را با ارمنستان دارد» / دکتر میرجلال‌الدین کزازی

«نگاه نظامی به عشق در منظومه‌ی خسرو و شیرین» / دکتر اصغر دادبه

«عاشقانه‌های معشوق، تحلیل داستان شیرین ارمنی» / دکتر زهرا پارساپور

«ظرفیت‌های دراماتیک منظومه‌ی خسرو و شیرین» / اصغر نوری

«مفهوم قدرت در خسرو و شیرین نظامی» / علیرضا پورمسلمی

«ارجاعات به داستان عاشقانه‌ی «خسرو و شیرین» در تاریخ‌نگاری ارمنی» / دکتر وارتان دوریکیان (رئیس انستیتو ادبیات آکادمی علوم ارمنستان)

«ارجاعاتی به داستان عاشقانه «خسرو و شیرین» در شعر قرون وسطی ارمنی» / هریکناز وورسکانیان (معاون انستیتو ادبیات آکادمی علوم ارمنستان)

«اشعاری با اقتباس از خسرو و شیرین در ادبیات کلاسیک ارمنی» / کتر سوسانا هوانسیان (پژوهشگر ادبیات و همکار علمی انستیتو ادبیات آکادمی علوم ارمنستان)

«ترجمه‌های روسی و انگلیسی داستان عاشقانه خسرو و شیرین در ادبیات ارمنی» / لوئیزا گاسپاریان (پژوهشگر ادبیات و همکار علمی انستیتو ادبیات آکادمی علوم ارمنستان)

«مضامین عاشقانه در ادبیات معاصر ارمنی» / آرمنوش آراکلیان (مترجم کتاب «تویی خواب شیرین من»)

علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحۀ این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612