کد خبر:25525
پ
کمال خجندی

بزرگداشت کمال خجندی با همکاری ایران و تاجیکستان

میراث مکتوب- محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران با اشاره به اینکه رسالت این انجمن استفاده از همکاری‌های مشترک بین‌المللی برای معرفی بزرگان ادب و هنر حوزه تمدنی ایران است، از برنامه‌ریزی برای برپایی مراسم گسترده و باشکوه بزرگداشت کمال خجندی با همکاری موسسه اکو و سفارت تاجیکستان خبر داد. شالویی با […]

میراث مکتوب- محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران با اشاره به اینکه رسالت این انجمن استفاده از همکاری‌های مشترک بین‌المللی برای معرفی بزرگان ادب و هنر حوزه تمدنی ایران است، از برنامه‌ریزی برای برپایی مراسم گسترده و باشکوه بزرگداشت کمال خجندی با همکاری موسسه اکو و سفارت تاجیکستان خبر داد.
شالویی با اعلام این خبر عنوان کرد: تعامل و همکاری نزدیکی در تمام موضوع‌های فرهنگی و ادبی میان موسسه اکو و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وجود دارد که جمله آنها می‌توان به مراسم شب یلدا و برنامه‌های مختلف رونمایی کتاب، تولید کتاب‌های مشترک و معرفی مفاخر فرهنگی اشاره کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از راه‌اندازی میز تخصصی همکاری با اکو در انجمن خبر داد و افزود: هدف از راه‌اندازی اتاق فکر و میز تخصصی اکو در انجمن، برنامه‌ریزی برای تدارک مراسم و برنامه‌های مشترک فرهنگی با همکاری این موسسه است.

شالویی همچنین با اشاره به سابقه طولانی روابط فرهنگی ایران و تاجیکستان از برنامه‌ریزی برای تدارک مراسم باشکوه و سلسله برنامه‌های متنوع بزرگداشت کمال خجندی با همکاری انجمن مفاخر، موسسه اکو و سفارت تاجیکستان تا پایان امسال خبر داد.

وی توضیح داد: اشعار کمال خجندی که حلقه اتصال فرهنگی و زبانی ایران و تاجیکستان است به تمام فارسی‌زبانان جهان تعلق دارد. ایران و تاجیکستان زبان و ریشه‌های فرهنگی یکسانی دارند و می‌توانند در زمینه پاسداشت زبان فارسی اقدامات مشترک بسیاری انجام دهند.خوشبختانه در تاجیکستان به دلیل علاقه به شعر فارسی سعی می‌شود اشعار فارسی حفظ شود.

شالویی درباره ویژگی‌های شاعری کمال خجندی گفت: خجندی به فارسی، دری و تاجیکی سخن گفته و پیونددهنده ملت‌ها و متعلق به ادبیات جهان محسوب می‌شود که در شعرهایش به عشق، آزادگی، تصوف، عرفان و انسان‌دوستی اشاره کرده است. شیخ کمال در اوایل سده هشتم قمری در خجند ماوراءالنهر به دنیا آمد و بر سنگ مزار وی که در تبریز واقع است نوشته شده «هزارت آفرین مردانه رفتی/ کمال از کعبه رفتی بر در یار» در هیچ شاعری به اندازه کمال خجندی نمی‌توان ریشه‌های پیوند فرهنگی میان ایران و تاجیکستان را مشاهده کرد و امیدواریم برپایی مراسم بزرگداشت این شاعر بزرگ با همکاری دو کشور زمینه توسعه روابط ایران و تاجیکستان را در ابعاد مختلف فرهنگی و ادبی گسترش دهد.

منبع: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612