کد خبر:41063
پ
1356355-2

ترجمه و متن شرح الاربعین حدیثا: شرح چهل حدیث

کتاب «ترجمه و متن شرح الاربعین حدیثا: شرح چهل حدیث»، نوشتۀ شیخ کبیر صدرالدین قونوی؛ با تصحیح، ترجمه و شرح سینا رستم‌زاده، توسط نشر مولی، منتشر شد.

میراث مکتوب- کتاب «ترجمه و متن شرح الاربعین حدیثا: شرح چهل حدیث»، نوشتۀ شیخ کبیر صدرالدین قونوی؛ با تصحیح، ترجمه و شرح سینا رستم‌زاده، توسط نشر مولی، منتشر شد.

شرح قونوی بر چهل حدیث از احادیث پیامبر نه شرح ظاهری و لفظی، بلکه شرحی تاویلی است؛ یعنی قصدش بیان معانی باطنی و کشف لایه‌های ژرف و عمیق احادیث و دست‌یابی به اطوار وجودی ملکوتی معانی احادیث بوده است. زیرا شرح و تفسیر ظاهری از عهده دیگر عالمان نیز برمی‌آید و کار پیچیده‌ای نیست؛ و کسی که مقداری از علوم و فنون اسلامی آگاه باشد، توان چنین شرحی را خواهد داشت. لذا شیخ از این شیوه صرف نظر کرده، و به شرح تأویلی و عرفانی احادیث روی آورده است.

کتاب حاضر از عالی‌ترین نمونه‌های شرح تأویلی در جهان اسلام است؛ و بسیاری از معارف مطرح شده توسط شیخ، بی‌نظیر و بدیع است. قونوی در حقیقت با این شرح، در برخورد با روایات باب جدیدی گشود؛ و دیگران را از توقف در ظاهر الفاظ و عالم ماده بر حذر داشت.

از آن‌جا که شیخ خود به بالاترین مراتب سلوک، یعنی برخورداری از تجلیات ذاتی رسیده، و مراتب سلوک را تحت تربیت ابن‌عربی پیموده است، لذا احاطۀ کامل به عوالم وجودی و مراتب هستی و خزائن اشیاء داشته؛ و شرح او بر احادیث محصول کشف تام او از نفس‌الامر و عالم واقع خواهد بود؛ و این بر ارزش کتاب حاضر می‌افزاید. یعنی قونوی مطالب این شرح را نه از کتاب این و آن، بلکه از عمق جان خویش دریافته و چشیده و دیده است، و آنچه می‌گوید مبتنی بر وهم نیست، بلکه حکایت از واقع و نفس‌الامر است.

شیوۀ ترجمه کتاب ترجمه دقیق با حفظ روانی در متن است؛ به گونه‌ای که هم اصالت و امانت نویسنده حفظ گردد، و هم در حد امکان روان و خواندنی و دقیق باشد؛ تا خواننده بتواند به راحتی متن عربی را با ترجمه تطبیق داده و ابهامات آن را بر طرف سازد.

کتاب «ترجمه و متن شرح الاربعین حدیثا: شرح چهل حدیث»، نوشتۀ شیخ کبیر صدرالدین قونوی؛ با تصحیح، ترجمه و شرح سینا رستم‌زاده، در ۲۷۲ صفحه و به قیمت ۵۳۰ هزار تومان، توسط نشر مولی منتشر شد.

 

منبع: ایبنا

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612