میراث مکتوب- «سفرنامه یوهان شیلت برگر» به عنوان یک سفرنامه، شامل گزارشهای ارزشمندی از دوره تیموریان است که اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را به تصویر میکشد.
کتاب «سفرنامه یوهان شیلت برگر» با عنوان فرعی «بردگی و سفرهای یوهان شیلت برگر در ایران، اروپا، آسیا و آفریقا» اثر یوهان شیلت برگر با ترجمه ساسان طهماسبی از سوی انتشارات امیرکبیر راهی بازار چاپ و نشر شد.
این کتاب به عنوان یک سفرنامه، شامل گزارشهای ارزشمندی از دوره تیموریان است که اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را به تصویر میکشد. این اثر در زمان نگارش خود به شهرت فراوانی دست یافت و به زبانهای متعددی ترجمه شد.
یوهان شیلت برگر در زمان بسیاری از این وقایع شاهد حضور بوده است؛ بنابراین، لشکرکشیهای عثمانی در اروپا و آسیای صغیر، ماجراهای لشکرکشی تیمور، تضادهای پس از درگذشت وی برای جانشینی، نهادپذیری دولت آق قویونلوها، نبردهای داخلی در اولوس جوجی و مصر با دقت و واقعگرایی توصیف شدهاند.
در این کتاب، نویسنده به یادداشتهای خود در مورد مسائل اقتصادی، تجاری و کشاورزی ایران، که توجه مخاطب را به خود جلب میکند، پرداخته است. علاوه بر این، تداعی تضاد میان دین اسلام و مسیحیت در عصر وسطا، فضای مذهبی سرزمینهای اسلامی و تفاوتهای فرهنگی و مذهبی بین مسلمانان و ارامنه با دقت زیادی تشریح شدهاند.
با توجه به این ویژگیها، این کتاب نه تنها به روشن کردن بخشهایی از تاریخ ایران و سرزمینهای اسلامی و شرق اروپا میپردازد، بلکه بهعنوان یک منبع ارزشمند و قابل اعتماد برای پژوهشگران حوزه تاریخ نیز مطرح میشود.
انتشارات امیرکبیر کتاب «سفرنامه یوهان شیلت برگر» را در ۳۶۸ صفحه و با قیمت ۲۱۰ هزار تومان در قطع وزیری منتشر کرد.
منبع: ایبنا