کد خبر:42298
پ
1378644

گل‌نبشته‌های هخامنشی سبک زندگی ایران باستان را نشان می‌دهد

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با تبریک بازگشت بخش دیگری از گل‌نبشته‌های هخامنشی گفت: این الواح از دو هفته آینده برای عموم مردم قابل نمایش و بازدید است.

میراث مکتوب- دارابی در حاشیه بازگشت تعدادی از گل‌نبشته‌های هخامنشی هم‌زمان با بازگشت رئیس‌جمهوری از نیویورک در جمع خبرنگاران بیان کرد: بازگشت این الواح و اشیای تاریخی را به همه ملت ایران و فرهنگ‌دوستان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و به‌عنوان خادم کوچک در وزارت میراث‌فرهنگی از پزشکیان رئیس‌جمهوری کشورمان برای بازگرداندن این الواح و این عیدی به مردم صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور افزود: این ششمین مرحله بازگشت الواح و گل‌نبشته‌های هخامنشی از آمریکا است که در این مرحله ۱۱۰۰ قطعه از این گل‌نبشته‌ها به کشور بازگشتند.

او اضافه کرد: پیشتر در ۵ مرحله و در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گل‌نبشته به کشور بازگشته بود که مرحله پنجم آن سال قبل بود که ۳ هزار و ۵۰۶ گل‌نبشته از آمریکا به ایران استرداد شد.

دارابی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ادامه داد: در این مرحله ۱۱۰۰ قطعه از الواح هخامنشی به میهن اسلامی بازگشتند و مابقی الواح را نیز طرف آمریکایی متعهد شده که برگرداند.

او اضافه کرد: این گل‌نبشته‌ها، بیانگر زیست و سبک زندگی نیاکان ما در دوره هخامنشی است. این الواح به موزه ملی منتقل خواهد شد و ۷۲ ساعت قرنطینه هستند. در این زمان یک هیئت کارشناسی، خوانش الواح را انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی کشور افزود: این گل‌نبشته‌ها بسیار ارزشمند هستند و همان‌طور که گفتم این آثار باستانی سبک زندگی و زیست نیاکان‌مان را نشان می‌دهد. این اشیا به موزه خواهند رفت چرا که موزه‌ها فقط بیانگر ثروت و توسعه یک کشور نیستند بلکه موزه‌ها نمادی از صلح و توسعه برای هم‌زیستی در جهان به حساب می‌آیند از این رو ما به دنبال این هستیم که تعداد موزه‌ها را به هزار موزه در کشور افزایش دهیم.

او در پایان صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: این الواح از دو هفته دیگر برای مردم عزیزمان قابل رویت است اما در عین حال نمایشگاه آثار کمتر دیده شده در استان‌ها را نیز داریم و از همه مردم عزیز کشورمان دعوت می‌کنیم که از این آثار بازید به عمل آوردند.

منبع: ایبنا

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612