کد خبر:23890
پ
نسخه‌بینی تخصصی در گستره پزشکی

نسخه‌بینی تخصصی در گستره پزشکی

میراث مکتوب- بخشی از رویداد دومین مدرسه تابستانی حکمت طبیعی با موضوع «گفت‌وگوی فلسفه و پزشکی: قوای باطنی ادراکی میان نفس و بدن» در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد. در این برنامه که روز دوشنبه 7 شهریور 1401 خورشیدی در چارچوب نشست نسخه‌بینی و بررسی نسخه‌های خطی، همچنین دیدار ویژه و تخصصی از […]

میراث مکتوب- بخشی از رویداد دومین مدرسه تابستانی حکمت طبیعی با موضوع «گفت‌وگوی فلسفه و پزشکی: قوای باطنی ادراکی میان نفس و بدن» در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

میراث مکتوب- بخشی از رویداد دومین مدرسه تابستانی حکمت طبیعی با موضوع «گفت‌وگوی فلسفه و پزشکی: قوای باطنی ادراکی میان نفس و بدن» در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد. در این برنامه که روز دوشنبه 7 شهریور 1401 خورشیدی در چارچوب نشست نسخه‌بینی و بررسی نسخه‌های خطی، همچنین دیدار ویژه و تخصصی از تالارهای موزه‌ای و کتابخانه‌ای در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران انجام گرفت، دکتر محمدرضا رضوان‌طلب رییس کتابخانه و موزه ملی ملک در این نشست با اشاره به اهمیت حکمت در فرهنگ ایرانی و اسلامی، درباره نقش و جایگاه دانشمندان ایران و جهان اسلام در گسترش دانش بشری در گذشته و اکنون سخن راند. مهمانان در این برنامه که با همکاری دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، کتابخانه و موزه ملی ملک، انجمن حکمت و فلسفه ایران، دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات نوروساینس انجام می‌گیرد، پس از دیدار تخصصی از تالار علوم در ایران اسلامی، در برنامه نسخه‌بینی شرکت کردند و با نسخه‌های خطی پزشکی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک آشنا شدند. آگاهی از خدمات این موقوفه و شیوه‌های دسترسی به منابع و آثار گنجینه به ویژه در گستره پزشکی سنتی و طب ایرانی و سرانجام، دیدار از نمایشگاه ویژه روز پزشک و روز داروساز، بخشی دیگر از این رویداد بود. در برنامه نسخه‌بینی تخصصی در گستره پزشکی که با حضور دکتر حامد آرضایی، پژوهش‌گر فلسفه و عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی برگزار شد، نسخه‌های گوناگون خطی همچون کتاب‌های القانون فی الطب، شرح قانون ابن سینا، التحفه السعدیه، الذخیره فی الطب و درّه‌التاج از گنجینه نسخه‌های خطی کتابخانه و موزه ملی ملک بررسی شدند. فلسفه، پزشکی، نوروساینس، متن‌پژوهی و تاریخ پزشکی، دیگر مساله‌هایی بودند که در این کارگاه مورد توجه قرار گرفتند. دومین مدرسه تابستانی حکمت طبیعی با موضوع «گفت‌وگوی فلسفه و پزشکی: قوای باطنی ادراکی میان نفس و بدن» (به شیوه حضوری و مجازی) از ۵ تا ۹ شهریور 1401 خورشیدی برگزار شد. بخشی از این رویداد علمی- تخصصی در ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک به اجرا درآمد. منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه و موزه ملک

در این برنامه که روز دوشنبه 7 شهریور 1401 خورشیدی در چارچوب نشست نسخه‌بینی و بررسی نسخه‌های خطی، همچنین دیدار ویژه و تخصصی از تالارهای موزه‌ای و کتابخانه‌ای در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران انجام گرفت، دکتر محمدرضا رضوان‌طلب رییس کتابخانه و موزه ملی ملک در این نشست با اشاره به اهمیت حکمت در فرهنگ ایرانی و اسلامی، درباره نقش و جایگاه دانشمندان ایران و جهان اسلام در گسترش دانش بشری در گذشته و اکنون سخن راند.

مهمانان در این برنامه که با همکاری دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، کتابخانه و موزه ملی ملک، انجمن حکمت و فلسفه ایران، دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات نوروساینس انجام می‌گیرد، پس از دیدار تخصصی از تالار علوم در ایران اسلامی، در برنامه نسخه‌بینی شرکت کردند و با نسخه‌های خطی پزشکی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک آشنا شدند.

آگاهی از خدمات این موقوفه و شیوه‌های دسترسی به منابع و آثار گنجینه به ویژه در گستره پزشکی سنتی و طب ایرانی و سرانجام، دیدار از نمایشگاه ویژه روز پزشک و روز داروساز، بخشی دیگر از این رویداد بود.

در برنامه نسخه‌بینی تخصصی در گستره پزشکی که با حضور دکتر حامد آرضایی، پژوهش‌گر فلسفه و عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی برگزار شد، نسخه‌های گوناگون خطی همچون کتاب‌های القانون فی الطب، شرح قانون ابن سینا، التحفه السعدیه، الذخیره فی الطب و درّه‌التاج از گنجینه نسخه‌های خطی کتابخانه و موزه ملی ملک بررسی شدند. فلسفه، پزشکی، نوروساینس، متن‌پژوهی و تاریخ پزشکی، دیگر مساله‌هایی بودند که در این کارگاه مورد توجه قرار گرفتند.

دومین مدرسه تابستانی حکمت طبیعی با موضوع «گفت‌وگوی فلسفه و پزشکی: قوای باطنی ادراکی میان نفس و بدن» (به شیوه حضوری و مجازی) از ۵ تا ۹ شهریور 1401 خورشیدی برگزار شد. بخشی از این رویداد علمی- تخصصی در ساختمان کتابخانه و موزه ملی ملک به اجرا درآمد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه و موزه ملک

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612