کد خبر:9286
پ
tasvir_1

معرفی و بررسی زيغون نامه: حماسۀ دينی عاشقانه در قرن هشت هجری

زیغنون نامه در کتابخانۀ مجلس شوراى اسلامى به شمارۀ 14172 نگهدارى مى شود که سرایندۀ آن مسکین محمد بن ابوالخیر متخلص به عاشقى، شاعر سدۀ هشتم هجرى است.

میراث مکتوب – زیغنون نامه در کتابخانۀ مجلس شوراى اسلامى به شمارۀ 14172 نگهدارى مى شود که سرایندۀ آن مسکین محمد بن ابوالخیر متخلص به عاشقى، شاعر سدۀ هشتم هجرى است که اطلاعات ما دربارۀ او محدود به همان چیزى مى شود که در این نسخه آمده است.

در این منظومه، داستان عشق خیالى محمد بن حنفیه و دخترى به نام زیغنون، دختر جنگاور ارم شاه، آمده است. ازیغنون نامه به جهت زبانى و عناصر خیالى در سطح بالایى قرار ندارد و منظومه اى کاملاً متوسط محسوب مى شود و بیشتر نظمى از یک داستان خیالى مربوط به شخصیت تاریخى محمد بن حنفیه است تا یک نظم شاعرانه خلاق، اما به هر حال به جهت قدمت (مربوط به قرن هشت و سبک شعر عراقى) و نیز موضوعش  که بیان حماسى عشقى خیالى از یک شخصیت مذهبى است  مى تواند مورد دقت بیشترى قرار بگیرد.

این مقاله نگاشته حامد شکوفگی که در فصلنامۀ پيام بهارستان، سال هفتم، شمارۀ 25 منتشر شده است را اینجا بخوانید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612