کد خبر:17409
پ
D986D8B3D8AE20D8AED8B7DB8C_5

مرمت و بازسازی بیش از 32 نسخه نفیس ادبی

مدیرکل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از مرمت و بازسازی بیش از 32 نسخه کتاب فرهنگی و ادبی در این اداره کل خبر داد.

میراث مکتوب- محمد حدادی، مدیرکل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با اشاره به مرمت و بازسازی آثار ادبی در اداره کل مرمت و حفاظت این سازمان، گفت: در راستای اهداف کلان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه حفاظت و نگهداری از میراث مستند و احیای هویت ملی، بیش از 32 نسخه از کتب ادبی و فرهنگی در این اداره کل مرمت و بازسازی شده است.

 

 

وی افزود: کتب مرمت شده شامل دیوان اشعار، مکاتبات شعرا و شرح‌های نوشته شده برای برخی از این آثار است.

مدیرکل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: از شاخص ترین این نسخ نفیس که اغلب دست نویس و برخی چاپ سنگی هستند؛ می توان به چهار جلد «دیوان حافظ»، یک جلد نسخه «گنج الگنج»، پنج جلد شاهنامه فردوسی،  پنج جلد از آثار سعدی شامل «بوستان»، «گلستان» و کلیات آثار وی، دو جلد دیوان «خمسه نظامی»، یک جلد کتاب «مثنوی مولوی» و یک جلد دیوان «صائب تبریزی» اشاره کرد.

حدادی ادامه داد: همچنین در این بین آثار ادبی دیگری از شعرا و نویسندگان بزرگ در  اداره کل مرمت و بازسازی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرمت و بازسازی شده است که می توان به «کلیله و دمنه»، «مرزبان نامه»، «شرح گلشن راز»، دیوان «نظیری نیشابوری»، دیوان «امیر شاهی سبزواری»، آثار «امیر خسرو دهلوی»، مکاتبات «ملک الشعرای بهار»، یادداشت های «نیما یوشیج» و غیره اشاره کرد.

وی یادآور شد: به منظور حفاظت بهتر این آثار، پس از انجام مراحل مرمت برگ‌ها، در صورت نیاز به مرمت جلد و یا ساخت جلد انجام می شود و همچنین برای نسخ نفیس جعبه حفاظتی طراحی و ساخته شده است.

حدادی گفت: اداره کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان متولی این امر، همواره خدمات حفاظتی و مرمتی را به اشخاص علاقمند به حفظ و نگهداری از میراث ادبی، عرفانی و غیره ارائه می دهد.

مدیرکل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: اسنادی که نیاز به مرمت دارند هم توسط اشخاص حقیقی و هم توسط سازمان های دولتی و خصوصی به این اداره کل ارسال می شوند و بر اساس میزان آسیب وارد شده به اسناد اقدامات حفاظتی برپایه مقررات و تعرفه مصوب سازمانی انجام می شود.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه ملی

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612