کد خبر:2590
پ
tarvih-s

نقد و بررسی کتاب ترویح الأرواح

کتاب ترویح الأرواح فی تهذیب الصحاح از شهاب الدین محمود بن احمد بن بختیار زنجانی که در ۵۷۳ هـ. در زنجان به دنیا آمد.

میراث مکتوب- کتاب ترویح الأرواح فی تهذیب الصحاح از شهاب‌الدین محمود بن احمد بن بختیار زنجانی که در ۵۷۳ هـ. در زنجان به دنیا آمد و در حدود نیمۀ قرن هفتم به دست مغولان بر مرکب چوبین نشست، پیرایشی از کتاب گران سنگ صحاح از ابونصر اسماعیل بن حمّاد جوهری (د: ۳۹۳ هـ) است و بر پایۀ منابع موجود، نخستین پیرایشی است که در زمینۀ فرهنگ‌نویسی تازی به انجام رسیده است.
این عروس زیبا که با کوشش ستودنی پژوهشگر ارجمند، محمد صالح شریف العسکری، و همّت در خور ستایش مرکز پژوهشی میراث مکتوب از سال ۱۳۸۹ در بزم فرهنگ دوستان ایرانی به جلوه گری نشسته است از همان آغاز برای بهره گیری نوآموزان و میان‌مایگان و دسترسی آسان تر آنان به مصادر لغت فراهم آمده است، بی آنکه سرآمدان و میان داران در این زمینه را از وجود خود بی بهره بگذارند. خردمندان را پذیرفتنی است که در هر کار نو و بی پشینه ای چه بسا کاستی ها و نارسایی هایی باشد که روشن ساختن و زدودن آن ها بر گردن پسینیان است، فارغ از وابستگی های خاکی و نژادی و در نتیجه، داوری های کوته بینانه و تنگ نظرانه.

مقالۀ « ترویح الأرواح » نوشتۀ محمدحسین حیدریان؛ از مجموعه مقالات گزارش میراث – ویژه نقد متون است که به زودی فایل نهایی آن روی سایت قرار خواهد گرفت.

برای بهره گیری از مقاله کامل روی «دریافت فایل» کلیک کنید.


دریافت فایل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612