کد خبر:4471
پ
serghat-1

كتابسازي در علم اطلاعات و دانش ‌شناسي

مشكل كتابسازي در تمام حوزه‌هاي دانشي رو به‏ گسترش است و علم اطلاعات و دانش‌شناسي از اين قاعده مستثني نيست.

ميراث مكتوب – كتاب‌سازي نوعي بي ‌اخلاقي و تقلب در كار علمي است و زماني رخ مي‏دهد كه شخص بدون دانش كافي در يك حوزۀ علمي، با استفاده از يافته ‏هاي عملي ديگران اثري را براي كسب سود يا رتبۀ دانشگاهي توليد و به بازار عرضه كند. مشكل كتابسازي در تمام حوزه‌هاي دانشي رو به‏ گسترش است و علم اطلاعات و دانش‌شناسي از اين قاعده مستثني نيست. علاوه بر حوزۀ تاليف، كتاب‌هاي ترجمه را نيز شامل مي‌شود.
البته شروع مشخصي هم نمي‌توان براي آن در نظر گرفت؛ هرچند عوامل مختلفي در شكل‌گيري و گسترش كتابسازي دخيل هستند كه مي‌توانيم به كوتاهي ناشران در داوري آثار منتشرشده، نگرش كمي حاكم بر مراكز دانشگاهي براي ارتقاي اساتيد و… اشاره كنيم. براي بررسي تعريف كتاب‌سازي، عوامل مؤثر بر توسعۀ كتاب‌سازي و راهكارهاي كاهش آن، جلسه‌اي را با حضور استادان و صاحب‌نظران برگزار كرده‌ايم كه نتيجۀ آن به‌ تفصيل ارايه مي‌شود.

كتاب ماه كليات در شماره اخير خود (شماره 192) گزارش نشستي را با موضوع «كتابسازي در علم اطلاعات و دانش ‌شناسي» منتشر كرده است. مشروح گزارش اين نشست را مي توانيد در فايل پايين مطالعه كنيد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612