کد خبر:4253
پ
sharif-m

بررسي مقايسه اي تغزل شريف رضي و غزل سعدي

از رهگذر ادبيات مقايسه اي، در اين پژوهش، تلاش شده تصاوير و مضامين به كار رفته در غزليات شريف رضي و سعدي را با هم مقايسه و تطبيق شود.

ميراث مكتوب – از رهگذر ادبيات مقايسه اي، در اين پژوهش، تلاش شده تصاوير و مضامين به كار رفته در غزليات شريف رضي و سعدي را با هم مقايسه و تطبيق شود.
علي­رغم اينكه تفاوت­هاي زيادي در سبك غزل سرايي و نوع نگرش آنها نسبت به مساله عشق، وجود دارد؛ عناصر و مضامين مشترك فراواني در غزليات اين دو شاعر ديده مي­شود كه اگر اين مساله­ را نه از باب تقليد سعدي كه از باب توارد بدانيم؛ باز هم دلايلي چون آشنايي سعدي با زبان عربي و تاثيرپذيري وي از اديبان نامدار عرب از يك سو و شهرت شريف رضي به عنوان برجسته­ترين غزل سراي ادب عربي از ديگر سو، احتمال متاثر شدن سعدي از شريف رضي را فزوني مي­بخشد. از ديگر نتايج پژوهش مذكور اين است كه غزل شريف، خشن و يادآور سبك جاهلي است. در مقابل، شعر سعدي به خاطر محيط جذاب شيراز، زيبا و دلنشين است و در غزل وي علاوه بر تشبيهات زيبا، آرايه­هايي چون تناسب، تضاد، جناس، ايهام و… از بسامد بالاتري برخوردار است.

متن كامل مقاله «بررسي مقايسه اي تغزل شريف رضي و غزل سعدي» نوشته وحيد سبزيان پور، پريسا كاظمي و پيمان صالحي كه در شماره 20 پژوهشنامه ادب غنايي منتشر شده است بر روي فايل پايين بخوانيد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612