کد خبر:2010
پ
keramati-m

آثار عُلوی

«آثار عُلوی» در لغت به معنی پدیده‌های آسمانی است.

میراث مکتوب – «آثار عُلوی» در لغت به معنی پدیده‌های آسمانی است. مترجمان دورۀ اسلامی این اصطلاح را در برابر واژۀ یونانی مِتِئورولوگیاa (در انگلیسی: میتئورولاجیb) به کار برده‌اند که از دو جزء مِتِئورُنc (در انگلیسی میتئورd) به معنی «پدیدۀ آسمانی» و لوگیا به معنی «شناخت» تشکیل شده و معنای تحت‌اللفظی آن «شناخت پدیده‌های آسمانی» است. امروزه واژۀ میتئورولوژی در زبان انگلیسی به معنای هواشناسی به کار می‌رود. اما، در روزگاران گذشته، علم آثار علوی منحصر به هواشناسی نبود، بلکه این نام یا اصطلاحات معادل آن، همچون «کائِنات الجَوّ» یا «اَحْداث الجَوّ» (هر دو به معنی پدیده‌های جوی) به شاخه‌ای از طبیعیات اطلاق می‌شد که مباحثی از علوم زمین‌شناسی، ستاره‌شناسی، بوم‌شناسی (اقلیم‌شناسی) و حتی شیمی، فیزیک و معدن‌شناسی را نیز در بر می‌گرفت.
آنچه در بالا مطالعه کردید بخشی از مقاله ««آثار عُلوی» نوشته یونس کرامتی است که در دومین همایش نقش دانشمندان ایرانی – اسلامی در پیشبرد علوم تجربی ارائه شده است.
برای مطالعه متن کامل این مقاله بر روی گزینه دریافت فایل کلیک کنید.


دریافت فایل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612