کد خبر:33130
پ
۵۳۴۶۵۶۵۴۳

نشست خبری همایش بزرگداشت شیخ الرئیس بوعلی سینا

نشست رسانه ای همایش ملی و بین المللی بزرگداشت شیخ الرئیس بوعلی سینا سه شنبه بیست و چهارم مردادماه ۱۴۰۲ در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

میراث مکتوب- نشست رسانه ای همایش ملی و بین المللی بزرگداشت شیخ الرئیس بوعلی سینا به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با همکاری بنیاد علمی و فرهنگی ابن سینا، استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و با حضور رسانه های داخلی و خارجی سه شنبه بیست و چهارم مردادماه ۱۴۰۲ در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن برگزار شد.

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این نشست گفت: حکیم ابن سینا چنان درخششی پیدا کرد و آن چنان نبوغی از خود نشان داد که پس از گذشت قرن‌ها، هنوز هم جهان علم و دانش نیازمند به آثار او اعم ازآثار علمی، پزشکی، عرفانی ، معرفتی و حکمی است و برای همه استادان و پژوهشگران و علاقه مندان به حکمت و عرفان ایرانی و اسلامی ارزش و منزلت والایی دارد.
او در ادامه افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در دور جدید فعالیت های خود برای پاسداشت، بزرگداشت و معرفی مفاخر و مشاهیر ایران و جهان فارسی زبان برنامه‌های ویژه‌ای دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: اگر چه نام ابن سینا برای همگان آشناست اما بازخوانی و معرفی آثار و اندیشه های او خاصه برای نسل جوان و جدید با جدیت از سوی انجمن پیگیری می شود.
شالویی اظهار کرد: تلاش ما بر این است که درقالب آثار و کتب گوناگون زندگی، سیر فکری و اندیشه و خلاصه آثار مفاخر و مشاهیر ایرانی خاصه حکیم ابن سینا را به زبان‌های زنده دنیا ترجمه کنیم و در گام اول، این مهم درباره حکیم بزرگ ایرانی، ابن سینا به منصه ظهور خواهد رسید.
او اضافه کرد: تاکنون برای ۳۰۰ نفر از مفاخر ومشاهیر آیین گرامیداشت برگزار گردیده و کتاب‌هایی نیزدرباره زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی آنان منتشر شده است. که اقدام در راستای بزرگداشت نه تنها در داخل کشور بلکه در خارج از کشور نیز به صورت همزمان صورت می پذیرد.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تصریح کرد: برگزاری مراسم بزرگداشت ابن سینا منحصر به شهر همدان نیست بلکه در دیگر استان‌ها هم برنامه‌هایی برای بزرگداشت او خواهیم داشت. همچنین در نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز این برنامه‌ها اجرائی خواهد شد.
شالویی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیوند فرهنگی حکیم سهروردی با ابن سینا گفت: منطقه ویژه فرهنگی در حاشیه بزرگراهی با عنوان بزرگراه حکمت که سهرورد را به همدان متصل می‌کند ایجاد می‌شود و از رهگذر این اقدام، دو نحله اشراقی و مشائی به یکدیگر پیوند خواهد خورد.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه به برنامه‌های هفته بزرگداشت  ابن سینا نیز اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه های اسناد و تابلوهای مرتبط با ابن سینا و انتشار جلد سوم کتاب «شرح نجات» شیخ الرئیس از جمله این برنامه هاست.
او اضافه کرد: برگزاری نشست های تخصصی و رویدادهای مختلف علمی، فرهنگی و هنری به همت وزارت میراث فرهنگی، پژوهشگاه میراث فرهنگی، ادارات کل میراث فرهنگی و بنیاد ابن سینا از دیگر فعالیت هایی است که در هفته بزرگداشت بوعلی سینا اجرائی خواهد شد.
شالویی در ادامه گفت: پیام سازمان یونسکو به مناسبت بزرگداشت ابن سینا و اهدای جایزه جهانی ابن سینا نیز از دیگر اقدامات ستاد بزرگداشت این حکیم ایرانی است.
او تأکید کرد: به کوشش ستاد  بزرگداشت و باهمکاری بسیاری از نهادهای هنری کشور، علاوه بر برگزاری نشست های تخصصی، چاپ کتاب و فعالیت های پژوهشی؛ ساخت فیلم، مجموعه و مستند تلویزیونی مرتبط با زندگی و اندیشه حکیم ابن سینا و اجرای برنامه های موسیقایی از جمله سمفونی ابن سینا اثر استاد شاهین فرهت در روز وهفته بزرگداشت ارائه و اجرا خواهد شد.

پاسداشت مفاخر، عاملی مهم در فرهنگ سازی
در ادامه این نشست رسانه ای، آیت الله غیاث الدین طه محمدی رئیس بنیاد ابن سینا به ایراد سخن پرداخت و گفت: فرهنگ‌سازی و آموزش فرهنگ جامعه‌ساز، عمر طولانی می‌طلبد و بزرگداشت ابن سینا طلیعه  این فعالیت های خداپسندانه است. از اینرو انتظار می‌رود همه در این اقدام خداپسندانه ما را یاری نمایند.
او در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: فلسفه وجودی انجمن آثار و  مفاخر فرهنگی آن است که نام شیخ‌الرئیس و شیخ شهید سهروردی؛ همچنین مقام و جایگاه حافظ و ملاصدرا و جمله مفاخر فرهنگی ایران و اسلام را به ایرانیان و جهانیان یادآوری نماید.
رئیس بنیاد ابن سینا در پایان گفت: تکریم و تجلیل از ابن‌سینا، سهروردی‌، خواجه نصیرالدین طوسی، امام خمینی‌، مقام معظم رهبری و سایر مفاخر و مشاهیر، پاسداشت علم و دانایی درمقابل جهل و نادانی است.

برگزاری ۳۰ رویداد فرهنگی و هنری در هفته بزرگداشت ابن سینا
در پایان این نشست نیز مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در استان همدان در پاسداشت ابن سینا گفت: امسال به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته بزرگداشت بوعلی سینا برگزار خواهد شد.همچینی شهر همدان میزبان ثبت جهانی هگمتانه در همین هفته است و  در این راستا اول شهریورماه بعنوان روز همدان در تقویم ملی ایران ثبت خواهد شد.
او افزود: برای هفته بزرگداشت ابن سینا ۳۰ برنامه مختلف تدارک دیده شده که در سطوح استانی، ملی و بین المللی عملیاتی خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان  اضافه کرد: امسال نیز به مانند گذشته در محل آرامگاه بوعلی سینا برنامه ادای احترام به جایگاه این حکیم با حضور چهره های علمی و فرهنگی برگزار می شود. همچنین  با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همایش ملی بزرگداشت ابن سینا با حضور بوعلی شناسان و عموم علاقه مندان به این حکیم ایرانی برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: روز دوم شهریورماه برنامه های گوناگونی چون برگزاری شب شعر، رونمایی کتاب و ویژه برنامه ای با حضور پزشکان برجسته کشور را خواهیم داشت. ثبت جهانی هگمتانه و اجرای برنامه های مختلف موسیقایی نیز در این روز در دستور کار خواهد بود.
ویژه در ادامه سخنان خود گفت: شنبه چهارم شهریورماه در پیاده راه آرامگاه بوعلی سینا با مشارکت شهرداری و ‌کانون پرورش فکری کودک و نوجوان رویداد نقاشی خیابانی و اجرای نمایش خلاق کودکانه را خواهیم داشت و روز پنجم شهریور نیز نشست کتابخوانی و مسابقه کتابخوانی برگزار خواهد شد.
او در پایان گفت: در روز ششم هفته بزرگداشت، ویژه برنامه هایی برای عموم مردم در محوطه آرامگاه بوعلی و در روز هفتم هم آیین اختتامیه مراسم با برنامه های مختلف برگزار خواهد شد. همچنین رونمایی از پایگاه اطلاعاتی کتابشناسی به همت نهاد کتابخانه های عمومی، ارائه بروشورهایی به زبان انگلیسی درباره ابن سینا  و برگزاری مسابقه عکاسی از محل ارامگاه بوعلی نیز اجرا خواهد شد.
در پایان این نشست خبری و رسانه ای از پوستر همایش ملی و بین المللی بزرگداشت شیخ الرئیس حسین بن سینا رونمایی شد.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612