کد خبر:2019
پ
nazr-arefm

«نذر عارف»؛ جشن نامه دکتر عارف نوشاهی

«نذر عارف» جشن نامۀ دکتر عارف نوشاهی به خواستاری سعید شفیعیون و بهروز ایمانی از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ رسید.

میراث مکتوب – «نذر عارف» جشن نامه دکتر عارف نوشاهی به خواستاری سعید شفیعیون و بهروز ایمانی از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ رسید.
در این کتاب که فهرست آن بر اساس ترتیب الفبایی نام نویسندگان تنظیم شده است، پس از پیشگفتار زندگی و کارنامه دکتر عارف نوشاهی به قلم عصمت درانی، یادداشت بر دو اثر به قلم مرحوم ایرج افشار، لطایفی از سفینه فطرت به قلم بهروز ایمانی، روایت فصیح الملک از آثار افصح المتکلمین، الکافیه فی العروض و الصنعه و القافیه از نجاتی نیشابوری و تحقیق مسعود راستی پور، سکینه الصالحین اثر سعدالدین حموی و تصحیح محمدکاظم رحمتی، اشعار نویافته از طیان بمی به کوشش مهدی رحیم پور، مفرح القلوب، نظام موسیقی ابداع شده توسط تیپو سلطان به قلم دکتر اسدالله شعور، عرفات العاشقین و تذکره ای ممتاز به قلم سعید شفیعیون نوشته شده است.
جُنگ زیلوفاف نوشته علی صفری آق قلعه، رساله خوشنویسی از محمد امین به کوشش حمیدرضا قلیچ خانی، مختصر لطیف: مأخذی ارزشمند در تاریخ هند به قلم دکتر شریف حسین قاسمی، نگاهی به مهرهای ایرانی از قراقویونلو تا پهلوی اثر هایاسنت لویی رابینو بورگوماله ترجمه سید محمد حسین مرعشی و درنگی بر غزلی منسوب به قتیل لاهوری تألیف سید عبدالرضا موسوی طبری از دیگر مقالاتی است که در نذر عارف آمده است.
تصاویر نیز بخش پایانی این کتاب است.
رسول جعفریان، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در مقدمه ای بر کتاب می نویسد: دانشمندانی مانند آقای عارف نوشاهی جایی برای این که کسی درباره‌شان چیزی بنویسد باقی نمی‌گذارند، زیرا خودشان عادت دارند افزون بر کارهای علمی، خاطرات خود را نیز در نسبت با کارهای علمی ‌شان که داشته و دارند بیان کنند. این جماعت به دلیل عشقی که بکار دارند، عمرشان را صرف موضوعی خاص می‌کنند، اما جالب است که نسبت خود را با کارشان فراموش نمی‌کنند و از اینجاست که شرح سفر می‌نویسند، خاطراتشان را با بزرگان حوزه پژوهشی خود یادداشت می‌کنند، تازه‌های مهم پژوهشی خود را می‌نگارند، سفرهای علمی را به طور خاص به خاطر می‌سپرند و در هر روزی در هر نقطه‌ای هستند، آن را مثل یک کار علمی ثبت و ضبط می‌کنند.
شاید این دسته از دانشمندان، به خاطر مشکلاتی که در شناسائی نسخه‌های خطی دارند و گهگاه با دیدن یک یادداشت تاریخی روی نسخه به شناخت آن دست یافته و شادمانی وجودشان را می‌گیرد، می‌کوشند تا بخش های مختلف زندگی خویش را ثبت کنند و ابهامی برای آیندگان باقی نگذارند، بویژه اگر کسی مانند عارف، در این مسیر، شیفته دانشمندی مانند ایرج افشار هم باشد که او هم از همین جماعت است و هر اطلاعی از هر چیزی بیابد، ولو نصف صفحه، در باره‌اش می‌نویسد و به چاپ می سپرد تا مورد استفاده آیندگان قرار گیرد.
نذر عارف در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و در ۴۷۴ صفحه به قیمت ۱۸۰۰۰ هزار ریال از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به چاپ رسیده است.
مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612