کد خبر:41580
پ
photo_2024-08-07_19-00-56-716×1024-2

شب ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی

به مناسبت انتشار کتاب «نامه‌های ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی»، هفتصد و شصت و دومین شب مجلۀ بخارا به بزرگداشت ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی اختصاص یافته است.

میراث مکتوب- به مناسبت انتشار کتاب «نامه‌های ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی» به کوشش محسن فرح‌بر، هفتصد و شصت و دومین شب مجلۀ بخارا به بزرگداشت ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج عصر یکشنبه بیست و یکم مرداد ۱۴۰۳ در «خانۀ اندیشمندان علوم انسانی» برگزار می‌شود.

در شب ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی آقایان دکتر نظام‌الدین زاهدی، سفیر فوق‌العاده و نمایندۀ تام‌الاختیار تاجیکستان در تهران؛ دکتر علی‌اشرف مجتهد شبستری، نخستین سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان و رئیس انجمن دوستی ایران و تاجیکستان؛ مسعود عرفانیان، پژوهشگر و تاریخ‌نگار؛ گودرز رشتیانی پژوهشگر تاریخ آسیای مرکزی و قفقاز؛ لادن عالمپور، ادیب و از نوادگان میرزا احمد الهامی (پدر لاهوتی) و محسن فرح‌بر دربارۀ وجوه گوناگون زندگی و فعالیت‌های ادبی ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی سخنرانی می‌کنند. همچنین دکتر عبدالخالق نبوی، ادبیات‌پژوه نامور تاجیکستانی پیام تصویری خواهند داد.

در نامه‌نگاری میان ابوالقاسم لاهوتی، شاعر و کنشگر سیاسی ایرانی که در پی یک شورش نافرجام سیاسی در زمستان ۱۳۰۰ خورشیدی به اتحاد شوروی گریخت و صدرالدین عینی، ادیب نامدار و بنیان‌گذار ادبیات معاصر تاجیکستان که در کتاب «نامه‌های ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی» ارائه شده‌ است، گذشته از دوستی‌ها و علائق ادبی آن دو، از وضعیت سیاسی شوروی و شرایط جامعۀ تاجیکستان نیز تصویری به‌دست می‌آید.

در کنار ترس و وحشت حاصل از یکّه‌تازی‌های استالین و امواج پی‌در‌پی تصفیه‌های سیاسی که قاب اصلی این تصویر را تشکیل می‌دهد، از سعی و تلاش‌های رستمانۀ ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی می‌خوانیم برای حفظ زبان پارسی در منطقۀ ورارود و ساختن جمهوری نوبنیاد تاجیکستان.

شب ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه بیست و یکم مرداد ۱۴۰۳ در خانۀ اندیشمندان علوم انسانی (به نشانی: خیابان نجات الهی (ویلا). چهارراه ورشو. تالار فردوسی) برگزار می‌شود.

شب ابوالقاسم لاهوتی و صدرالدین عینی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612