کتابخانۀ فاتح، به لحاظ دارا بودن دستنویسهای نفیس فارسی، یکی از کتابخانههای مهم در ترکیه به شمار میرود، و از جمله نفایس این کتابخانه، نسخۀ منحصر بفرد ترجمان البلاغۀ رادویانی است، که کهنترین اثر شناخته شده به فارسی در موضوع بلاغت، محسوب میگردد.
کتابخانه فاتح یکی از مهمترین و غنیترین کتابخانههای جهان است. درین کتابخانه، نسخ بسیار ارزشمندی از فرهنگ و تمدن ایران محفوظ است و درین فهرست که بخشی از آن به زبان فارسی است اشاره شده.
این فهرست مختص است به معرفی نسخ فارسی و اگر اثری در ضمن مجموعه ای مشتمل بر آثار عربی و ترکی بوده، تمامی مشخصات رسائل آن مجلد جز آغاز و انجام رسائل غیر فارسی ذکر شده و البته اگر آن اثر غیر فارسی، دارای انجامه ای بود که در آن تاریخ کتابت، نام کاتب، محل کتابت و یا هر نکته مهمی ذکر شده بود جهت بهتر معرفی شدن اثر فارسی آورده شده است.
این فهرست، شامل معرّفی نزدیک به پانصد دستنویس، اعم از آثار مستقل و مجموعههایی شامل رسایل مختلف است.
در این کتاب پس از مقدمه فهرستنگار که شامل کتابخانۀ فاتح و فهرست پیش رو مورد بررسی قرار گرفته است و خوانندگان در فهرست دستنویس های فارسی کتابخانه فاتح با موضوعاتی مانند پدیدآورندگان، کاتبان، محل کتابت، تاریخ کتابت، مالکان، واقفین، مهرها و آرایه ها آشنا می شوند.
فهرست دستنویسهای فارسی کتابخانۀ فاتح تألیف سید محمدتقی حسینی در شمارگان ۵۰۰ نسخه، بهای ۴۰۰۰۰۰ ریال به تازگی از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شده است.