کد خبر:17690
پ
DAA9D8A7D8B1DAAFD8A7D987

کارگاه «شرح و بررسی کتاب بُندَهِش» برگزار می‌شود

کارگاه شرح و بررسی کتاب بُندَهِش با تدریس دکتر محمود جعفری دهقی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- کارگاه شرح و بررسی کتاب بُندَهِش در قالب نشست‌های آشنایی با متون اساطیری فارسی میانه برگزار می‌شود. مجموعه نشست‌های آشنایی با متون اساطیری فارسی میانه سه‌شنبه‌ها ساعت 19 برگزار می‌شود.

کارگاه نخست این نشست به شرح و بررسی کتاب بُندَهِش اختصاص دارد که در 10 جلسه برگزار می‌شود و آغاز دوره نیز 9 آذرماه است.

آموزگار این کارگاه، دکتر محمود جعفری دهقی، استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران و از استادان شناخته شده در این حوزه است.

این کارگاه فرصتی استثنایی برای آشنایی با متون اساطیری و جهان‌بینی ایرانیان باستان است. این کارگاه برای دانشجویان و علاقه‌مندان به فلسفه، اسطوره، تاریخ، زبان‌های باستانی ایران، هنر، ادبیات و… مناسب است.

بندهش یکی از برجسته‌ترین متن‌های تاریخی و دینی، از دین زرتشتی و به زبان پهلوی است. این اثر در اواخر دوره ساسانی تألیف شده بود و سرانجام در قرن سوم هجری قمری، کار تدوین آن به پایان رسید. “فرنبغ دادگی، نویسنده و تدوین کننده نهایی “بندهش” بود. آفرینش آغازین یا بنیادین همان چیزی است که بندهش بر آن دلالت دارد و مطالب کتاب، پیرامون سه محور تقسیم بندی می‌شود: خلقت آغازین، وصف آفریدگان، شجره نامه کیانیان.

بندهش به مطالبی نظیر آفرینش مادی، چگونگی خلق آفریده‌ها برای مبارزه و علت آن، حمله اهریمن بر خلقت، ستیز دو مینو، داستان زیج گیهان و چگونگی رخداد آن، مبارزه آفریده‌های جهان با اهریمن شرور، سال دینی و بزرگواری ایزدان مینوی پرداخته شده است. همچنین به نحوه آفرینش چیزهای مختلف و چگونگی آن‌ها همچون زمین، کوه، دریا، رود، دریاچه، جانوران، مردم، زنان، گیاهان، آتش، خواب، بانگ و صدا، باد، باران، ابر، خرفستران و هر چیزی که به گونه‌ای خلق شده، اختصاص داده شده است.

“بندهش” یا “فرنبغ دادگی” پر از داستان‌هایی در مورد آفرینش، نبرد اهریمن و اهورامزدا، صحبت‌هایی پیرامون چهار دوره سه هزار سال زمان، تاریخ حقیقی و اساطیری ایران از پیشدادیان تا ورود تازیان، پیشگویی رویدادها، پایان جهان، ورود سوشیانت و رستاخیز است و مطالب گاه مفصل و گاه مختصر در مورد نجوم و قوانین نجومی، تقویم، جغرافیا، زیست شناسی و گیاه شناسی و … در آن گنجانده شده است.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612