به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، به مناسبت گرامیداشت بیستوهشتمین سال تأسیس این مؤسسه، از روز دوشنبه ۲۷ دیماه تا پنجشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۰، مجموعهای از گفتارهای اساتید و پژوهشگران برجسته دربارۀ فعالیتها و دستاوردهای مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب در فضای مجازی پخش شد.
یکی از این سخنرانیها توسط زندهیاد دکتر ابوالفضل خطیبی (شاهنامهپژوه و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، ارائه شد. دکتر خطیبی با اشاره به سابقه آشنایی خود با این مؤسسه از آغاز شکلگیری آن، گفت: دربارۀ موفقیتها و کامیابیهای این سازمان در حفظ و احیای میراث مکتوب هزاران سالۀ ایران و اسلام هیچکس تردید ندارد. انتشار صدها عنوان کتاب و مجلات علمی و پژوهشی پُروپیمان گویای این کامیابی است. تا آنجا که میتوان گفت در این زمینه موفقترین سازمان بعد از انقلاب بوده است و تأثیراتی که این مؤسسه در پیشبرد مطالعات ایرانی و اسلامی در داخل و خارج از ایران نهادِ بینظیر است.
واقعیت این است که در ایران توفیقِ چنین سازمانهایی قائم به شخص خاصی است و تردیدی نیست که دوست نازنین ما دکتر اکبر ایرانی در مقام مدیر و راهبر این سازمان سهمی بسزا در این کامیابی داشته و دارد و به رغم مشکلات مالی، که معمولاً گریبانگیر چنین سازمانهای بدون بازده مالی میشود و در نهایت به تعطیلی آنها میانجامد، توانسته مرکز میراث را از گردنههای سخت گذر دهد و تا به اینجا برساند.
وی در ادامه گفتار خود به مرور تجربه مرکز نشر دانشگاهی و بیان برخی انتقادات و پیشنهادات پرداخت.
مشروح سخنان زندهیاد دکتر ابوالفضل خطیبی را میتوانید در ویدئوی زیر ببینید و بشنوید.