ميراث مكتوب: هفدهمين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، با عنوان بررسي آراء و انديشههاي ميرداماد در تاريخ 11 شهريور 83 در اين مركز برگزارشد. سخنرانان اين نشست آقايان علي اوجبي، دكتر حامد ناجياصفهاني، محمّد كريمي زنجاني اصل، دكتر اكبر ثبوت و جمشيد كيانفر بودند.
آغازگر اين نشست آقاي كيانفر بود كه به ارائه گزارشي پيرامون فعاليت مركز پژوهشي ميراث مكتوب پرداخت و گفت:يكسال از نخستين نشست مركز گذشت ، نشستي كه در سال گذشته روز دوشنبه 11 شهريور ماه سال 1382 برگزار شد. سالي كه گذشت ما 16 نشست را در اين مكان با همة كاستيهايش برگزار كرديم. نخستين نشست در حقيقت با عنوان راهگشايي براي عرضة بهتر متون با شركت استادان بزرگوار آقايان ايرج افشار و كامران فاني برگزار شد و دومين نشست با عنوان تحقيقات زبانشناسي و تأثير آن در تصحيح متون با حضور آقاي دكتر علي اشرف صادقي. آخرين نشست در سال گذشته در 18 اسفند ماه برگزار شد و لذا دهمين نشست را، حد فاصل بين شهريور تا اسفند برگزار كرديم و اولين نشست در سال جديد را كه متعاقب نشستهاي قبلي بود با دو ماه و ده روز تأخير در 28 ارديبهشت ماه برپا كرديم كه عامل اصلي اين وقفه، تعطيلات نوروزي و متعاقب آن برپايي نمايشگاه بينالمللي بود و بالاخره شانزدهمين نشست را در روزهاي پاياني و در گرماي مرداد با عنوان نقد و بررسي مرآة الواردات اثر محمد شفيع تهراني متخلص به «وارد» برگزار كرديم.
وي ادامه داد:از مجموع 16 نشستي كه در اين يكسال گذشته برگزار كرديم، 5 نشست اختصاص به تاريخچه و روش تصحيح داشت و از اين 5 نشست، دو نشست رابه بررسي وضعيت تصحيح در شبه قاره و ديگري را به پاكستان اختصاص داديم. هفت نشست صرفا” به نقد و بررسي تصحيح كتاب اختصاص داشت كه اين كتابها توسط مركز نشر ميراث مكتوب و ديگر ناشرين محترم در بخشهايي خارج از اين مجموعه منتشر شده بود. همچنين 4 نشست از مجموع 16 نشست يكساله اختصاص به بررسي آراء و افكار دانشمندان در سدههاي گذشته بوده، دانشمندان ايراني كه به هر حال ما امروز از فضل و دانش آنها، توسط احياء مصلحان برخوردار هستيم. در اين نشستها مجموعا” 48 تن از فرزانگان و دانشمندان سخنراني كردند كه ما از تمام آنها سپاسگزاريم و به طور نسبي در هر نشست ما سه سخنران را داشتيم ،ضمن اينكه در چند نشست ما فقط يك سخنران داشتيم. از نظر موضوعي، 16 نشست را ميتوانيم به اين صورت تفكيك كنيم. فلسفه 5 نشست؛ ادبيات يك نشست، تاريخ 3 نشست؛ علوم و فنون 2 نشست؛ مباحث ترجمة قرآني يك نشست؛ تاريخچه تصحيح 2 نشست و روش تصحيح نيز دو نشست.
وي همچنين گفت: افزون بر اين نشستها ،همكاران مركز به فعاليتهاي عادي سالهاي گذشته مشغول بودهاند. گامهاي ديگري نيز در اين مركز برداشته شد. نخستين گام براي دريافت مجوز علمي ترويجي براي فصلنامة آيينه ميراث بود كه از كميسيون بررسي نشريات علمي كشور از وزارت علوم و تحقيقات و فنآوري اخذ كرديم. دومين گام هم دريافت مجوز مركز پژوهشي از همان وزارت خانه بود و از اين پس از مركز نشر ميراث مكتوب با عنوان مركز پژوهشي ميراث مكتوب ياد ميشود. همچنين برآنيم كه در ضمن اين فعاليتها به نشر ارجنامههائي هم در نكوداشت مصححان و فهرستنويسان گذشته و حال بپردازيم.
هفدهمين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب
هفدهمين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، با عنوان بررسي آراء و انديشههاي ميرداماد در تاريخ 11 شهريور 83 در اين مركز برگزارشد. سخنرانان اين نشست آقايان علي اوجبي، دكتر حامد ناجياصفهاني، محمّد كريمي زنجاني اصل، دكتر اكبر ثبوت و جمشيد كيانفر بودند.
مطالب مرتبط