میراث مکتوب- بیگمان دکتر محمد معین در کنار علامه دهخدا چهره برجسته و ماندگار عرصه لغتنامهنویسی و عاملی برای پایداری و پویایی زبان و ادب فارسی بود.
اونه تنها چهرهای شناخته شده در ایران که شخصیتی مشهور و مقبول و محل توجه در عرصه جهانی به حساب میآمد، تا آنجا که به دعوت دانشگاه های معتبر و ایراد سخنرانیهای پژوهشی، نقشی ویژه در معرفی ادبیات ایران به جهانیان ایفا نمود.
یادگار سترگ و جاودان ایشان، فرهنگ فارسی معین بیش از پنج دهه است که به عنوان اثری جامع و کامل محل مراجعه استادان، پژوهشگران و علاقهمندان به واژگان فارسی است.
تألیف کتابهایی چون «حافظ شیرین سخن»، «ستاره ناهید یا داستان خرداد و امرداد»، «یوشت فریان و مرزباننامه»، «یادنامه پورداوود»، «قاعدههای جمع در زبان فارسی»، «شاهان کیانی و هخامنشی در آثار الباقیه»، «مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات فارسی»، «مفرد و جمع»، تصحیح «چهار مقاله نظامی عروضی سمرقندی»، «جامع الحکمتین ناصرخسرو»، «شرح قصیده ابوالهیثم» بخشی از میراث مکتوب باقی مانده از این فخر فرهنگی و ادبی ایران است.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مراسم بزرگداشت این ادبی مرد فرزانه و نامدار ایرانی را در سال ۱۳۸۷ برگزار نموده و کتاب زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی ایشان را به چاپ رساند.
به یقین سیره علمی و عملی دکتر محمدمعین همواره چونان مشعلی فروزان، روشنگرِ مسیر دانشپژوهان عرصه تاریخ و ادبیات فارسی خواهد بود.
یادشان گرامی باد!
متن زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر محمد معین
منبع: پایگاه اطلاعرسانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی