کد خبر:3890
پ
۵۵

نامه ایران و اسلام در چهارمین ایستگاه

بررسی وضعیت مطالعات اسلامی در دانشگاه های کشورهای انگلیس، آمریکا، فرانسه، بلژیک، سوئیس و هلند نشان داد که شماری از ثروتمندان مسلمان بویژه اعراب و پاکستانی و مالزیای به میدان تقویت و حمایت از مراکز اسلام‌شناسی آکادمیک برآمده و با حمایت‌های مالی خود به حفظ برخی از این مراکز و گسترش و تقویت فعالیت های علمی و آموزشی برخی دیگر نائل آمده اند

میراث مکتوب – بررسی وضعیت مطالعات اسلامی در دانشگاه های کشورهای انگلیس، آمریکا، فرانسه، بلژیک، سوئیس و هلند نشان داد که شماری از ثروتمندان مسلمان بویژه اعراب و پاکستانی و مالزیای به میدان تقویت و حمایت از مراکز اسلام‌شناسی آکادمیک برآمده و با حمایت‌های مالی خود به حفظ برخی از این مراکز و گسترش و تقویت فعالیت های علمی و آموزشی برخی دیگر نائل آمده اند. صدرالدین آقاخان، رهبر فرقۀ اسماعیلیه نخستین کسی است که به تأسیس مؤسسۀ مطالعات اسلامی در انگلستان و شعبات آن در چند کشور دیگر اقدام نموده و به شماری از دپارتمان های اسلام شناسی در دانشگاه های غربی کمک مالی کرده است.
آنچه در بالا مطالعه کردید بخشی از نامه ایران و اسلام (فصلنامه علمی – تحقیقاتی ایران شناسی و اسلام شناسی) است که به صاحب امتیازی کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران منتشر می شود.
مکتب ایران شناسی روسیه و ویژگی های آن، نسخه های خطی فارسی، قلمرو موضوعات مطالعات ایرانی در روسیه در گفت و گو با دکتر محسن حیدرنیا رئیس بنیاد بین‌المللی ایران‌شناسی مسکو، عنوان بخش گفت و گوی این شماره از نامۀ ایران و اسلام است.
«سهم مردم‌شناسان خارجی در ایران‌شناسی» نوشته دکتر علی بلوکباشی، «ایران شناسی قبل و بعد از انقلاب اسلامی» اثر پرفسور برت فراگنر، «رویکرد انگلیسیان به میراث ادبی ایران در قرون هجدهم و نوزدهم» نوشته دکتر احمد تمیم‌داری، «مدال‌های فارسی دربار دهلی» نوشته دکتر محسن جعفری مذهب، «فلیکس تائور، ایران شناس چک» اثر غلامرضا امیرخانی، «شکوه زبان فارسی در سروده های سرایشگران افغانی و تاجیک» از شمس الحق آریانفر و «نقش خاندان رازی در تاریخ نگاری اندلس» اثر سید محمود سادات، دکتر اصغر منتظر القائم عناوین مقالات بخش ایران شناسی را تشکیل می دهد.
«چگونه نام ایران رسمیت یافت؟» عنوان مقاله‌ای است که به قلم سعید نفیسی در بخش «ایران شناسی در گذر زمان» آمده است.
بخش موردکاوی این شماره از مجلۀ نامۀ ایران و اسلام به «سنت های ایرانی در هجوم تندبادها» نوشته دکتر غلامرضا خاکی اختصاص دارد.
گزارش یک کتاب نیز به موضوع تاریخ جامع سامانیان می پردازد.
در بخش اسلام‌شناسی نیز مقالاتی با عناوین «روش تحقیق اسلام شناسان فرانسوی در دانشگاه سوربن»، «اسلام این گونۀ یهودیت را نجات داد»، «آموزش اسلام و مطالعات اسلامی در چین»، «هژمونی امپراطوری ولید بن طلال در مراکز مطالعات اسلامی در اروپا و آمریکا»، مطالعات اسلامی یا مطالعۀ اسلام، از اسلام هراسی سیاسی تا اسلام هراسی آکادمیک و رویکرد اسلام شناسان معاصر آلمانی به اسلام و مسلمانان و معرفی دو کتاب اسلام شیعی و زندگانی محمد (ص) آمده است.
معرفی کتاب، اخبار و چکیدۀ مقالات به انگلیسی بخش های پایانی این نشریه است.
شماره چهار نامۀ ایران و اسلام به صاحب امتیازی سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی، مدیرمسئولی دکتر علی‌اکبر صفی‌پور و سردبیری دکتر کیومرث امیری در ۲۶۸ صفحه به بهای ۶۰۰۰۰ ریال منتشر شده است.
مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612