کد خبر:5520
پ
noskhe2-m-4

معرفی، نقد و بررسی دلیل الاطاریح الجامعیة

پایان‌نامه‌ها گنجینه‌ای پژوهشی هستند که بهره‌گیری از آنها در تحقیقات بعدی ضرورتی انکارپذیر دارد

ميراث مكتوب – پایان‌نامه‌ها گنجینه‌ای پژوهشی هستند که بهره‌گیری از آنها در تحقیقات بعدی ضرورتی انکارپذیر دارد. گرچه میزان استفاده از آنها وابسته به سیاست گزاری سازمان مربوط در مورد اشاعۀ اطلاعات است. مراکزی که این پایان نامه ها را اختیار دارند گاهی با سیاست های ناصواب و سختگیری زیاد، عملاً کار را به «نقض غرض» می رسانند؛ یعنی چنان می کنند که هرگز پایان نامه ای دیده نشود، تا آنجا که گاهی در یک موضوع چندین رساله نوشته می شود، گاه با خبر از کارهای پیشین (که امکان دسترسی به آنها نبود) و گاه حتی بدون خبر داشتن از کارهای پیشین (که حتی اطلاع رسانی در مورد رساله های دانشگاهی انجام نمی شود).

هدف از این گفتار، نقد و بررسی سیاست های اشاعۀ اطلاعات در مورد پایان نامه های دانشگاهی نیست؛ زیرا در این مورد کارهای مستقل نوشته شده است، بلکه هدف از آن، شناساندن گنجینه ای سرشار از پایان نامه های دانشگاهی (عمدتاً به زبان های عربی و انگلیسی) است که با کمترین زحمت می توان به متن کامل رساله دست یافت. کسانی که در مسیر پژوهش به چنین نیازی رسیده اند، به خوبی قدر چنین امکانی را می فهمند. این گنجینه در کتابخانۀ حرم حضرت ابوالفضل – علیه السلام – در کربلا قرار دارد که در این گفتار به معرفی آن می پردازیم.

متن کامل مقالۀ «گنجینه‌ای پژوهشی ناشناخته در کربلا (معرفی، نقد و بررسی دلیل الاطاریح الجامعیة)» نوشتۀ عبدالحسین طالعی که در ماهنامه کتاب ماه كليات، شماره پياپی 198 به چاپ رسیده است را بر روی فایل پایین مطالعه کنید.


دريافت فايل

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612