کد خبر:3432
پ
ferdosivashhname-m

فردوسی و شاهنامه در آن سوی مرزها

فردوسی و شاهنامه در آن سوی مرزها تحقیقی است مختصر و جامع از مطالب گوناگون در زمینه شاهنامه پژوهی شامل نسخه‌های خطی و چاپی، زندگینامه‌ها، ترجمه‌ها، تقلیدها و تتبعات فراوان دیگر کشورها درباره فردوسی و شاهنامه.

فردوسی و شاهنامه در آن سوی مرزها تحقیقی است مختصر و جامع از مطالب گوناگون در زمینه شاهنامه‌پژوهی شامل نسخه‌های خطی و چاپی، زندگینامه‌ها، ترجمه‌ها، تقلیدها و تتبعات فراوان دیگر کشورها درباره فردوسی و شاهنامه.
از گذشته‌های دور تاکنون، به ویژه از زمان هزاره فردوسی که در واقع سرآغاز فردوسی شناسی و تبیین ارزش‌های متعالی شاهنامه بود کتاب‌ها، مقالات و رساله‌های فراوان نوشته شده و این شاهکار بزرگ ادبی در عرصهٔ انواع هنرها چون نقاشی، مینیاتور، تذهیب، خطاطی، خوشنویسی و سایر شقوق هنری موجب خلق آثار متعدد و متنوع فراوانی گردیده که فقط فهرست و سیاهه‌ای از اینگونه آثار هنری خود سلسله کتاب‌هایی را فراهم می‌آورد.
در سال‌های اخیر تحقیقات فراوانی دربارهٔ شاهنامه و فردوسی در ایران صورت گرفته اما منبع مفصلی درباره پژوهش‌ها و تحقیقات افراد آنسوی مرزها حتی ایرانیانی که در خارج از گسترهٔ این کهن بوم و بر به فردوسی‌پژوهی و شاهنامه‌شناسی مشغولند، به جز نام و آثار تعداد اندکی از آنان- وجود ندارد.
کتاب حاضر تحقیقی است مختصر و جامع از مطالب گوناگون در زمینه شاهنامه‌پژوهی شامل نسخه‌های خطی چاپی، زندگینامه‌ها، ترجمه‌ها، تقلیدها و تتبعات فراوانی که در دیگر کشورها درباره فردوسی و شاهنامه صورت گرفته است و شامل دو بخش است:بخش اول- فردوسی و شاهنامه در شبه قاره
بخش دوم- فردوسی و شاهنامه در دیگر کشورها
هر بخش شامل نسخه‌های خطی و چاپی شاهنامه، مقلدان فردوسی، آثار تقلیدی شاهنامه، ترجمه‌های شاهنامه و منابع آنه، فردوسی در کتاب‌ها، فردوسی در بخشی از کتاب‌ها، فردوسی پژوهی در مقاله‌ها، فردوسی‌پژوهی در برخی از تذکره‌ها، فردوسی‌پژوهان، فردوسی و شاهنامه از دیدگاه بزرگان، بخشی از آثار ایرانیان در ارتباط با شاهنامه فردوسی و بعضاً تطبیقی.
در پایان نیز فهرست اشخاص، فهرست کتاب‌ها و فهرست مقالات آمده است.

منبع: کتابخانه مجلس شورای اسلامی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612