کد خبر:25446
پ
۲۳۲۳-۲

فراخوان همایش «چشم‌انداز منطقه‌ای میراث راه ابریشم»

میراث مکتوب- همایش «چشم‌انداز منطقه‌ای میراث راه ابریشم، هم‌زیستی فرهنگ‌ها» به همت پژوهشکده ابنیه و بافت‌های فرهنگی-تاریخی ۱۱ بهمن ۱۴۰۱، در راستای فعالیت پایگاه پژوهشی راه ابریشم برگزارمی‌شود. راه ابریشم محدوده گسترده‌ای از سرزمین‌ها و فرهنگ‌ها، از شرق تا غرب را شامل می‌شود که به‌واسطه روابط دور و دراز تاریخی، برخوردار از اشتراکات فرهنگی و […]

میراث مکتوب- همایش «چشم‌انداز منطقه‌ای میراث راه ابریشم، هم‌زیستی فرهنگ‌ها» به همت پژوهشکده ابنیه و بافت‌های فرهنگی-تاریخی ۱۱ بهمن ۱۴۰۱، در راستای فعالیت پایگاه پژوهشی راه ابریشم برگزارمی‌شود.

راه ابریشم محدوده گسترده‌ای از سرزمین‌ها و فرهنگ‌ها، از شرق تا غرب را شامل می‌شود که به‌واسطه روابط دور و دراز تاریخی، برخوردار از اشتراکات فرهنگی و تمدنی شده‌اند و میراث بازمانده از همسایگی‌ها، هم‌زبانی‌ها، تبادلات و مراودات انسانی، در شناخت ظرفیت مفهوم و گستره راه ابریشم قابل مطالعه و بازاندیشی است.

این راه که از شرق دور آغاز شده، با گذار از فلات ایران به سرزمین‌های غربی متصل می‌شد، از میان دشت‌ها، صحراها کوه‌ها، جنگل، دریا و رودخانه‌هایی می‌گذشت. در دامن این طبیعت متنوع، شهرها، روستاها، سکونت‌گاه‌های موقت، منزلگاه‌های کاروانی و استحکامات قرار داشتند که به فراخور موقعیت، در تعامل با این رویدادها و جریان حیاتی این راه تاریخی واقع می‌شدند.

راه ابریشم جز اینکه می‌تواند از راه مشاهده و تفکر در میراث و مصادیق فرهنگی و تاریخی نگاه به گذشته را تعمق بخشد، امروز نیز نقش تعیین کننده و استراتژیک در گسترش روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای واقع در حوزه راه خواهد داشت.

از اینرو از همۀ دانشوران، عالمان، پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان دعوت می‌شود، با ارائۀ آثار علمی، در قالب مقاله، در این همایش شرکت کنند.

مفهوم راه ابریشم و عوامل اثرگذار در شکل‌گیری زیرساخت‌های آن، هم‌زیستی فرهنگ‌ها در راه ابریشم و چشم‌انداز پیشِ‌رو در روابط منطقه‌ای در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، …، میراث شهرها، روستاها، مناظر فرهنگی و میراث‌طبیعی واقع در حوزه راه ابریشم، میراث معماری، بویژه مستحدثات بین‌راهی در حاشیه راه ابریشم، پژوهش‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسی و باستان‌سنجیِ مواد فرهنگی در مناطق حوزه راه ابریشم، میراث‌فرهنگی ناملموس(مردم‌شناسی، زبان و گویش، هنر و صناعت و …)، تجارب حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی ، فناوری‌های نو در شناسایی و ثبت آثار، محورهای همایش«چشم‌انداز منطقه‌ای میراث راه ابریشم، هم‌زیستی فرهنگ‌ها» را تشکیل می‌دهند.

مهلت ارسال اصل مقاله ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱ است و علاقمندان می‌توانند مقالات خود را به ایمیل silkroad@richt.ir ارسال و برای اطلاع از شرایط به سایت دبیرخانه همایش به آدرس silkroad.richt.ir (نشانی دبیرخانه: تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر، روبروی موزه ملی ایران، پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری) مراجعه و یا با شماره تلفن‌های۰۲۱۶۶۷۵۸۷۶۰ و ۶۰-۰۲۱۶۶۷۳۶۴۵۲ داخلی(۳۱۲) تماس بگیرند.

همایش چشم‌انداز منطقه‌ای میراث راه ابریشم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612