کد خبر:13643
پ
70325962_2422368431382387_6179229581094346615_n

جشن‌نامۀ «دکتر سیروس شمیسا» منتشر شد

جشن‌نامۀ «دکتر سیروس شمیسا» به کوشش یاسر دالوند از سوی نشر کتاب سده منتشر شد.

جشن‌نامۀ «دکتر سیروس شمیسا» به کوشش یاسر دالوند از سوی نشر کتاب سده منتشر شد. این کتاب در بردارندۀ مجموعه مقالاتی از پژوهشگران و استادان ادبیات فارسی است.

دالوند در پیشگفتار این اثر با اشاره به شاگردی سیروس شمیسا در مقطع کاشناسی‌ارشد و دکتری نوشته است: «در متن مقالات اهدایی، تا حد امکان تلاش شده است که در نشانه‌گذاری‌ها و نحو جملات و نحوه ارجاع‌دهی نویسندگان تغییری ایجاد نشود (در معدودی از مقالات که از این حیث نابه‌سامان و آشفته بودند اصلاحاتی اعمال شد). مطالب دریافتی (با توجه به محتوای آن‌ها) به سه بخش «مقالات اهدایی»، «درباره استاد» و «سروده‌های اهدایی» تقسیم شده‌اند. در این سه بخش، مطالب را بر پایۀ اولین حرفِ «نام خانوادگی» نویسندگان ( و بر پایه حروف الفبا) تنظیم کرده‌ام.

هنوز خود را دانشجو می‌دانم

«هنوز خود را دانشجو می‌دانم» عنوان مصاحبه با دکتر سیروس شمیسا است که در مجلۀ چهره‌های ماندگار به چاپ رسیده است. شمیسا در ابتدای این گفت‌و‌گو به پیشینۀ خانوادگی خود اشاره کرده و در ادامه به تحصیلات خود پرداخته و خود را هنوز دانشجو معرفی کرده است.

 

 

در بخش نخست، «مقالات اهدایی» پیش‌روی خوانندگان قرار دارد. در این بخش بیش از بیست مقاله گنجانده شده است. «یادگار زرایران: نثر توأم با شعر» نوشتۀ ژاله آموزگار، «نکات و اشاراتی نویافته دربارۀ فردوسی و شاهنامه» به قلم سجاد آیدنلو، «بایزید بسطامی دربارۀ ذات حق چه می‌گوید؟» نوشته نصرالله پورجوادی در کنار «سخن ماند از تو همی یادگار: کوشش در به‌فهمی…» به اهتمام جویا جهانبخش از جمله مقالات این بخش است.

خوانندگان در ادامه مقاله‌ای از کاووس حسن‌لی با عنوان «نسبت ادب عامه با قدرت و سانسور» را در کنار مقاله «گرایش حافظ به مهرپرستی: یکی از موهومات و ترّهات» نوشته سعید حمیدیان را مطالعه می‌کنند.

در بخش مفصل مقالات اهدایی مقالاتی، با عناوین «درباره دو بیت معروف منسوب به فردوسی» نوشتۀ ابوالفضل خطیبی، «به سوی تو من چشم بالا برم: زبور 122 پهلوی» به قلم تورج دریایی، «واژه‌های سغدی در متن‌های فارسی» نوشتۀ علی رواقی، «وصیت‌نامه یا وصایای فضل‌الله حروفی» به اهتمام توفیق سبحانی و «بعضی ویژگی‌های دیوان صوفی هروی (قرن نهم)» نوشتۀ علی‌اشرف صادقی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در این بخش پربار مقالاتی از علی صفری آق‌قلعه، امید طبیب‌زاده، محمود فتوحی، رحمان مشتاق‌مهر، مهدی نوریان، محمدجعفر یاحقی در کنار برخی مقالات دیگر به چاپ رسیده است.

«دربارۀ استاد» عنوان بخش دوم از جشن نامه سیروس شمیسا است. در این بخش یادداشت‌هایی از مهدی محقق، الوند بهاری، حسین پاینده، سید محمد حسینی، اصغر دادبه، حکیمه دبیران، نسرین رحیمیه و حمیدرضا شایگان‌فر منتشر و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

سروده‌های اهدایی و نامه‌هایی به استاد عنوان دو بخش پایانی این اثر است. در بخش نامه‌ها، نوشته‌های میگوئل سرانو، مصطفی الشیبی، ل.پ.الول ساتن، عبدالحمید آیتی، سید جعفر شهیدی و سیامک مهاجر به سیروس شمیسا گنجانده شده است.

جشن‌نامۀ «دکتر سیروس شمیسا» از سوی نشر کتاب سده و در 1086 صفحه به قیمت یکصد و نود و هشت هزار تومان راهی بازار کتاب حوزۀ ادبیات فارسی شده است.

مریم مرادخانی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612