کد خبر:41550
پ
147463516-102203592-1564567905

جایگاه «برهمن» در زبان و ادب فارسی بررسی می‌شود

نشست «برهمن در زبان، ادبیات و فرهنگ فارسی» با سخنرانی فرزانه اعظم لطفی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- «برهمن»، همچون هند و هندو در ادبیات فارسی واژه‌ای مشهور است و شاعران پارسی‌گوی از زمان فردوسی از این واژه برای اشاره به فردی حکیم، که همیشه در جست‌وجوی معرفت است، استفاده کرده‌اند. حافظ برای نجات از تباهی مزاج دهر، رای برهمن را در کنار فکرهای حکیمی به‌کار می‌گیرد. در شعر کلاسیک فارسی، این واژه به نحوی به‌کار بسته شده که ظرایف شعری چندوجهی یافته است. در آنجا برهمن بیشتر نمایانگر عاشقی متعالی است که با معشوق خود پارسایی و صداقت پیشه کرده است.

برهمن در ادبیات فارسی در معنای محدود به یک طبقه خاص در هند و در معنای گسترده‌تر به تمام هندوها و گاهی تمام هندی‌ها به عنوان یک کل اشاره دارد «برهمنی که دلم را بسوخت می‌گوید / برو برو ز تو بوی کباب می‌آید»

فرزانه اعظم لطفی، هندپژوه و متخصص مطالعات تطبیقی ایران و هند در نشست «برهمن در زبان، ادبیات و فرهنگ فارسی» به بررسی معانی شاعرانه و فرهنگی واژه برهمن در ادبیات فارسی می‌پردازد. این نشست پنجشنبه، ۱۸ مرداد از ساعت ۱۵ در مرکز فرهنگی سفارت هندوستان به نشانی خیابان بهشتی، میرعماد، خیابان پیمانی، پلاک هفت برگزار می‌شود.

برهمن در ادب فارسی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612