کد خبر:9888
پ
index_7

تاريخ رويان

این کتاب که یکی از متون تاریخی قرن هفتم هجری قمری است، از معدود کتاب هایی است که به تاریخ طبرستان ( مازندران) از آغاز تا پایان قرن هشتم هجری و بخشی از گیلان می پردازد .

میراث مکتوب – این کتاب که یکی از متون تاریخی قرن هفتم هجری قمری است، از معدود کتاب هایی است که به تاریخ طبرستان ( مازندران) از آغاز تا پایان قرن هشتم هجری و بخشی از گیلان می پردازد .

رویان سرزمینی است در باختر استان مازندران و خاور استان گیلان امروز، در پیرامون 76 درجه در ازای خاوری و 27 درجه پهنای شمالی زمین، میان دریای کاسپین در شمال و رود هراز در خاور و نمک آبرود در باختر و بلندی های توچال در جنوب.
امروز، در پهنۀ سرزمین دیروز رویان شهرستان های رامسر و تنکابن و چالوس و نوشهر و پاره هایی از نور در کنار هم اند و اگر به نوشته میر ظهرالدین مرعشی دل ببندیم بخش گسترده ای از شهرستان رودسر در گیلان را نیز باید پاره ای از سرزمین رویان به شمار آوریم ، چه آن که وی مرز خاوری رویان را سی سنگان و مرز باختری اش را روستای ملاط در هوسم ، که امروز رودسرش می نامند ، دانسته است.

تاریخ رویان در بردارندۀ نگاهی به رویدادهای هزار ساله سرزمین رویان از میانه دوره پادشاهی ساسانیان تا پایان سدۀ هشتم هجری است . مولانا اولیا الله درکنار نگارش تاریخ استانداران رویان نگاهی نیز به ریشه پدیدآیی رویدادهای مازندران و به ناچار نگاهی نیز به رویدادهای گیلان در آن هزاره دارد.

مولانا اولياالله آملي، تاريخ رويان، پژوهش و راستينه‌گرداني: افشين پرتو، تهران، ميرماه، قطع: وزيري، جلد سخت، 216صفحه، بها: 0 25000ریال، 1395.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612