کد خبر:17322
پ
Golchin-Shomiz-1

«ارج‌نامۀ احمد گلچین‌معانی» منتشر شد

«ارج‌نامۀ احمد گلچین‌معانی» تألیف بهروز ایمانی، با مطالبی درباره زندگی، آثار و جستارهای متن‌پژوهی گلچین‌معانی، از سوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب منتشر شد.

میراث مکتوب- بهروز ایمانی در کتاب «ارج‌نامۀ احمد گلچین‌معانی» به بحث درباره زندگی، آثار و جستارهای متن‌پژوهی وی پرداخته است. این اثر به تازگی از سوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب منتشر شده است. پیشتر از این مجموعه که به قصد آشنایی محققان جوان با روش کار مصححان، کتاب‌شناسان و فهرست‌نگاران تدوین و چاپ شده، ارج‌نامه محمد معین، غلامحسین یوسفی، ذبیح‌الله صفا، حبیب یغمایی، صادق کیا انتشار یافته است.

ایمانی در پیشگفتاری که بر این اثر نگاشته است، زنده‌یاد استاد احمد گلچین‌معانی را از احیاگران آثار و مآثر اسلامی -ایرانی، و از رهروان پویا و راستین وادی تحقیق دانسته. از منظر مؤلف، ژرف‌نگری گلچین‌معانی در متون و به گفتۀ خود او «تحقیق در اوراق عتیق» و تفحّص سرچشمه‌های دانش به خاصیت عالمانۀ او در شمار پژوهشگران، تمایز ویژه‌ای بخشیده و بنا به نوشتهٔ زنده‌یاد غلامحسین یوسفی، او را به زنجیرۀ کتاب‌شناسان معدود کشور، پیوند داده است.

ایمانی، ارج‌نامۀ احمد گلچین‌معانی را در هشت فصل تدوین کرده است. فصل نخست به سال‌شمار و زندگی‌نامۀ احمد گلچین معانی اختصاص یافته است. در این فصل فعالیت‌های وی از زمان تولد تا مرگ در دسترس خوانندگان قرار دارد. چگونگی راهیابی وی به وزارت دادگستری، ورود به انجمن‌های ادبی، فعالیت در کتابخانۀ ملی ملک و انتقال به کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی از جمله مطالب خواندنی در این فصل است.

 

 

مؤلف در فصل دوم آثار احمد گلچین‌معانی را در هشت بخش مورد بررسی قرار داده است. در بخش نخست، آثار تصحیحی گلچین‌معانی را ارزیابی کرده و در بخش دوم از این فصل به فهرست‌نگاری این استاد ادبیات همت گمارده است. تحقیقات و تألیفات احمد گلچین‌معانی عنوان بخش سوم از فصل دوم است. اشعار گلچین‌معانی در بخش چهارم بررسی شده که در آن دیوان گلچین به خوانندگان معرفی شده است. نامه‌ها، مصاحبه‌ها، آثار چاپ نشده و فهرست تفصیلی مقالات تحقیقی و رسالات تصحیحی به ترتیب عناوین بخش‌های پنجم تا هشتم است.

«اسناد و تصاویر» عنوان فصل سوم است. ایمانی در این فصل مطلبی از پرویز گلچین‌معانی فرزند آن مرحوم با عنوان «درآمدی بر مکاتبات و نامه‌های استاد احمد گلچین‌معانی و معرفی چند نامه از ایشان به زنده‌یاد استاد محمد قهرمان» را جای داده است.

خوانندگان در فصل چهارم، با مطالبی در زمینۀ کتابشناسی، نقد و معرفی آثار و بررسی احوال آشنا می‌شوند. مؤلف در دو بخش آثار و احوال به این موضوعات پرداخته است.

فصل پنجم و ششم «ارج‌ نامۀ احمد گلچین‌معانی» به شیوۀ فهرست‌نگاری و روش تصحیح متون و پژوهش اختصاص دارد و در فصل ششم نیز از آثاری که دربارهٔ این استاد ادبیات فارسی به رشتهٔ تحریر درآمده، بحث شده است.

آثار چاپ نشدۀ گلچین‌معانی عنوان فصل هفتم است که در آن مطلبی از محمد باهر با عنوان «یادداشت‌های استاد احمد گلچین‌معانی بر گلستان هنر» به چاپ رسیده است. در فصل هشتم که دارای عنوان «مقالات تقدیمی» است، مقاله‌ای از دکتر محمد سیاسی با نام «بلبل گلزار معانی، گلچین تهرانی» چاپ شده و پیش‌روی علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نمایۀ عام و استدراک پایان‌بخش «ارج‌نامۀ احمد گلچین‌معانی» است.

مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب «ارج نامۀ احمد گلچین‌معانی» اثر بهروز ایمانی را در ۳۳۳ صفحه منتشر کرده است. این اثر با جلد شومیز به بهای ۶۹ هزار تومان و با جلد سخت به قیمت ۹۴ هزار تومان به فروش می‌رسد.

علاقه‌مندان برای دریافت این کتاب و یا اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن 66490612 داخلی 105 تماس حاصل کنند و یا این کتاب را از انتشارات توس تهیه نمایند.

مریم مرادخانی

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612