میراث مکتوب- کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر میرجلال الدین کزازی، چهره ماندگار زبان و ادب فارسی به کوشش معاونت علمی و پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به زیور طبع آراسته شد.
در بخشی ازمقدمه این کتاب می خوانیم: «استاد دکتر میرجلال الدین کزازی یکی از چهره های برجسته هم روزگار ماست که در هماوردی با ستیزه جویان زبان فارسی مرد کارستان میدان بوده و می باشد. او بسان پارسی بان بزرگ زبان و ادب پارسی فردوسی نامدار در پاسداری از این گنجینه معرفتی و معنوی جانفشانی و پافشاری کرده است. شرح اشتیاق و دلبستگی استاد کزازی به فرهنگ و ادب ایران را می توان در تکاپوگری های دانش ورزی و پژوهشی او تا نیل به مقام استادی جست وجو کرد. جـد و جهد او در بازخوانی و بازنویسی متون کهن و پافشاری بر به کارگیری پارسـی نــاب در گفتار و نوشتار و حتی کوشش موشکافانه در کشف ظرایف و لطایف شاهکارهای ادب فارسی همچون شاهنامه فردوسی دیوان خاقانی و ده ها اثر دیگر خود یک شگفتی شگرف است.
درنگی در کارنامه پژوهشی و ادبی استاد کزازی نیز گواه همین حقیقت دلدادگی و دلواپسی او نسبت به گنج های نامور نامداران ادبی ایران زمین است. آفرینش های ادبی و
کوشش های علمی و پژوهشی استاد در سپهر تابناک ادبیات ایران رنگین کمان زیبایی از فضل و دانش و دانایی را به نمایش می گذارد. این آفریده های ذوقی و فرآورده های ذهنی و علمی که پردامنه و گونه گون می نماید، نمود شیفتگی و عشق بی پایان او به ایران و ایرانیان بوده و از سوی دیگر نشانگر نظم فکری و آراستگی نظام ذهنی و ذوقی این مفخر ملی است.»
فهرست عناوین این اثر نیز عبارتند از: پیشگفتار انجمن؛ محمود شالونی، گفت و گو با دکتر میرجلال الدین کزازی؛ دکتر نادره جلالی، دکتر کیانوش کیانی، دکتر میرجلال الدین کزازی از نگاه دیگران؛ آثار دکتر میرجلال الدین کزازی افسانه شفاعتی، راز رندی حافظ؛ دکتر میرجلال الدین کزازی، شرح بی نهایت؛ دکتر علیرضا صالحی، درویش دانشمند؛ دکتر عبدالرضا مدرس زاده، مرزدار وطنی که زبان است؛ دکتر مرجان فولادوند، نعمت شاگردی کردن؛ دکتر ندا عابد، نگرش و بررسی کتاب «فرزند ایران» از دکتر میرجلال الدین کزازی؛ دکتر شهروز شهدین، بررسی سبک واژگانی دفتر شعر دمی با دم استاد کزازی؛ دکتر فاطمه ابو حمزه، چنین گوید از نامه باستان؛ حیدر زندی، دکتر کزازی اسطوره پژوهی امیدبخش؛ دکتر محمدحسین فروغی، سخنی در گرامیداشت استاد بیمانند دکتر میرجلال الدین کزازی؛ عباس نامدار علی آبادی، شیوه استاد کزازی در برگزاری جلسات دفاع؛ محمد حسین رمضانی فوگلانی؛ با وام واژه های عربی در فارسی چه کنیم؛ دکتر محمدامین ناصح.
منبع: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی