کد خبر:2523
پ
bbannaer

مجموعه مقالات «بیرونی، در جستجوی دانش» منتشر شد

«بیرونی، در جستجوی دانش» عنوان مجموعه مقالاتی است که به کوشش پروفسور شریف حسین قاسمی از اساتید برجسته زبان و ادبیات فارسی در هند منتشر شده است.

میراث مکتوب- «بیرونی، در جستجوی دانش»، مجموعه مقالاتی در مورد دانشمند بزرگ ایرانی است که به کوشش پروفسور شریف حسین قاسمی از اساتید برجسته زبان و ادبیات فارسی در هند منتشر شده است.
از مقالات منتشر شده در این مجموعه می توان به این مقالات اشاره کرد:
« بیرونیِ متفکر»/ آرتور اوفام پوپ؛
«آگاهی‌هایی در مورد بیرونی»/ پروفسور مینورسکی؛
«نگاهی به اقتباسات بیرونی از متون سانسکریت»/ پروفسور جان گُندا؛
« تعیین طول جغرافیایی با اندازه‌گیری فواصل» / سید حسن بارانی؛
« سهم بیرونی در شناخت مذاهب» / پروفسور آ. جفری؛
« بیرونی و شرق‌شناسی»/ پروفسور ج. تاوادیا؛
« بیرونی و مثلثات» / م. کاظم؛
«مطالعات مسلمانان در باره زمین‌شناسی»/ سید حسن بارانی؛
«بیرونی و تغییر بستر آمودریا» / حسن عسکری کاظمی.ابوریحان محمد بن احمد بیرونی، دانشمند، ریاضی‌دان، ستاره شناس، هندشناس و تاریخ‌نگار بزرگ ایرانی سده چهارم و پنجم هجری است. از مهم ترین تألیفاتِ بیرونی می توان به آثار زیر اشاره کرد:
تحقیق ماللهند که به مذهب و عادات و رسوم هندوان پرداخته و نیز گزارشی از سفر وی به هند است. قانون مسعودی در نجوم و تقویم، التفهیم لاوایل صناعه التنجیم در نجوم (به زبان فارسی)، الجماهر فی معرفه الجواهر در معرفی مواد معدنی و مخصوصاً جواهرات مختلف ( کتاب الجماهر بیرونی را مرکز پژوهشی میراث مکتوب چاپ کرده است) . الصیدنه فی الطب درباره داروهای گیاهی و خواص و طرز تهیه آن‌ها. آثار الباقیه عن القرون الخالیه در مبدأ تاریخ‌ها و گاه‌شماری اقوام مختلف ( این کتاب را نیز میراث مکتوب منتشر کرده است)، استیعاب الوجوه الممکنه فی صنعه الاصطرلاب در باب ارائه روش‌های مختلف ساخت انواع اسطرلاب.

مجموعه مقالات ” بیرونی، در جستجوی دانش” به کوشش پروفسور شریف حسین قاسمی )پیاپی ۵۲ ( از مجموعه شرق‌شناسی  است که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است.

معرفی از زینب پیری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612