کد خبر:6522
پ
khaleghi

استاد خالقی مطلق در مشهد کارگاه فردوسی شناسي برگزار می کند

دکتر جلال خالقی مطلق، فردوسی شناس، نيمۀ دوم ارديبهشت ماه سال جاری در مشهد کارگاه آموزشی و فوق تخصصی شاهنامه پژوهي و فردوسی شناسی برگزار می کند.

دکتر جلال خالقي مطلق، فردوسی شناس و مصحح صاحب نام شاهنامه نيمۀ دوم ارديبهشت ماه سال جاری در مشهد کارگاه آموزشی و فوق تخصصی شاهنامه پژوهی و فردوسی شناسی برگزار می کند. اين کارگاه به ميزبانی بنياد فردوسی شاخۀ توس برگزار می شود و ويژۀ استادان و دانش آموختگان دورۀ دکترای زبان و ادبيات فارسي خواهد بود.

در پایان این دوره گواهینامه از سوی دکتر جلال خالقی مطلق به دانش آموختگان اهدا می گردد.

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شمارۀ 38402781 – 051 تماس بگیرند و شناسۀ خود را به نشانی الکترونیک bonyadeferdowsi@gmail.com   ارسال کنند.

آشنایی با زندگی و خدمات علمی دکتر جلال خالقی مطلق

میراث مکتوب – دکتر جلال خالقی مطلق، ادیب، پژوهشگر و شاهنامه‌شناس ایرانی است. وی متولد ۲۰ شهریور ۱۳۱۶ در تهران است. تحصیلات دبیرستانی را در تهران انجام داد. دوره‌های تحصیلات دانشگاهی را در آلمان گذراند و در سال ۱۳۴۹ (۱۹۷۰) از دانشگاه کلن در رشته‌های شرق‌شناسی، مردم‌شناسی و تاریخ قدیم درجهٔ دکتری گرفت. از سال ۱۳۵۰ (۱۹۷۱) در بخش مطالعات ایرانی در دانشگاه هامبورگ مشغول به تدریس زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ ایران بوده‌است.

دکتر جلال خالقی مطلق از آغاز دههٔ ۱۳۵۰ ضمن اقامت و تدریس در کشور آلمان، پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینهٔ ادبیات حماسی ایران و شاهنامه انجام داد. مقاله‌های تحقیقی او در مجلهٔ سیمرغ (نشریهٔ بنیاد شاهنامه فردوسی)، مجلهٔ دانشکدهٔ ادبیّات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی، ایران‌نامه، ایران‌شناسی، کلک و نامهٔ ایران باستان انتشار می‌یافت. دو مجموعهٔ برگزیده از مقاله‌های او با عنوان‌های گل رنج‌های کهن (۱۳۷۲) و سخن‌های دیرینه (۱۳۸۱) در تهران به چاپ رسیده‌ است.

مهم‌ترین دستاورد جلال خالقی مطلق، تصحیح شاهنامه فردوسی است در هشت دفتر که طی سال‌های ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۶ در نیویورک زیر نظر احسان یارشاطر انتشار یافت. تصحیح شاهنامهٔ فردوسی، حاصل بیش از سی سال کار مداوم خالقی در گردآوری و بررسی کهن‌ترین دست‌نویس‌های شاهنامه و مقابلهٔ آنها با پیروی از روش‌های جدید تصحیح متون است. جلال خالقی در کار مقابلهٔ دست‌نویس‌ها از همکاری محمود امیدسالار و ابوالفضل خطیبی در دفترهای ششم و هفتم بهره گرفت. دورهٔ شاهنامهٔ خالقی در سال ۱۳۸۷ توسط بنیاد دایرةالمعارف اسلامی در تهران تجدید چاپ شد. او هم اکنون به عنوان عضو هیئت علمی کنگره بین‌المللی هزاره شاهنامه فردوسی برگزیده شده‌ و عضو هیات امنای بنیاد فردوسی است.

فعالیت‌های پژوهشی

تصحیح علمی- انتقادی شاهنامه در هشت دفتر

یادداشت‌های شاهنامه (تا امروز سه بخش از این مجموعه مفصل چاپ شده و مجلدات دیگر نیز در دست چاپ است).

دو گزیده مقالات به نام «گل رنج‌های کهن» و «سخن‌های دیرینه».

ترجمه جلد اول کتاب «اساس اشتقاق فارسی» اثر «پاول هرن».

تألیف بیش از صد مقاله و نقد تخصصی درباره تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران، به ویژه در حوزه شاهنامه‌شناسی و ادب حماسی.

تألیف ده‌ها مدخل تخصصی در دانشنامه‌هایی چون ایرانیکا و دایرةالمعارف بزرگ اسلامی.

برای اطلاعات بیشتر درباره این کارگاه اینجا کلیک کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612