پ

گزارش تصویری یکصد و پنجمین محفل ماهانه میراث مکتوب

میراث مکتوب- امروز چهارشنبه، ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳، یکصد و پنجمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به چهارشنبه‌های دیدار، در سالن کتابخانۀ این مؤسسه برگزار شد.

محفل این ماه مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به یاد مرحوم سید جعفر شهیدی، تاریخ‌پژوه، فرهنگ‌نویس و مترجم نهج‌البلاغه (۲۹ اسفند ۱۲۹۷ ـ ۲۳ دی ۱۳۸۶) برگزار شد.

در ابتدای این جلسه و پس از پخش موسیقی میراث مکتوب، دکتر اکبر ایرانی ضمن خیرمقدم، گزارشی از فعالیت‌های میراث مکتوب طی ماه گذشته ارائه کرد.

وی با اشاره به حضور گروهی علمی از انستیتوی زبان و ادبیات ابوعبدالله رودکی آکادمی ملی علم‌های تاجیکستان به سرپرستی خانم فرنگیس شریف‌زاده در میراث مکتوب و امضای تفاهم‌نامه همکاری با این مؤسسه برای فعالیت‌های مختلف علمی و تصحیح و چاپ مشترک کتاب‌ها، گفت: بر اساس گفتگوی انجام شده و تفاهم‌نامه همکاری و پیگیری بعدی، مقرر شده است که دیوان رودکی با استفاده از ۲۰۰ نسخۀ خطی و با همکاری پژوهشگران مختلف از دو کشور به صورت انتقادی تصحیح و چاپ شود.

در ادامه مستند کوتاه تلویزیونی چراغداران دربارۀ سید جعفر شهیدی، تولیدشده به همت محمد حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی، پخش شد.

در بخش بعدی خانم نوش‌آفرین انصاری دربارۀ خانوادۀ دکتر شهیدی و رفت‌وآمدهای‌شان به همراه دکتر محقق به منزل ایشان از دهۀ ۱۳۴۰ خاطراتی بیان کرد.

در بخش بعدی جلسه شاخه گلی به متولدان دی‌ماه حاضر در جلسه (گودرز رشتیانی، محمدرضا ابوئی مهریزی، اکرم سلطانی، مجید ایرانی، امیرمحمد گمینی) تقدیم شد.

سپس به طور خاص مراسم جشن تولدی برای دکتر علی بلوکباشی برگزار شد. ایشان ضمن تشکر از برگزاری این مراسم تولد، دقایقی از برخی خاطرات و فعالیت‌های خود، گفت.

در ادامه محمد جعفری قنواتی نیز دربارۀ جایگاه علمی و فعالیت‌ها و خدمات دکتر بلوکباشی برای حاضران سخن گفت و بر تلفیق کار میدانی و تعمق نظری به عنوان مشخصۀ آثار و پژوهش‌های تأکید کرد.

در بخش بعد خانم فرزانه خجندی، شاعر تاجیکستانی، که به همراه همسرش دکتر طلب کریم آذرخش در این جلسه حضور داشتند، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع و محفل، در تمجید اساتید و بزرگان حاضر در جلسه سخن گفت و اشعاری خواند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *