کد خبر:13488
پ
poster-neshast-khorshid-balkh-kankashi-ara-nazarat-molana

کنکاشی در آراء و نظرات مولوی

به مناسبت روز بزرگداشت مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، ‏نشست تخصصی «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و نظرات مولوی» برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسبت هشتم مهرماه، روز بزرگداشت مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، ‏نشست تخصصی «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و نظرات مولوی» را برگزار می‌کند.

در این نشست حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ مهدی محقق، رئیس هیأت مدیره انجمن و توفیق سبحانی، عضو شورای علمی انجمن به بررسی و تبیین آراء و نظرات «مولوی»، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شعرا و اندیشمندان ‏فارسی زبان خواهند پرداخت.

‏مولانا جلال‌الدین محمد بلخی معروف به «مولوی» شاعر و اندیشمند بزرگ قرن هفتم هجری قمری ‏است. او در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد. پدرش «بهاءالدین» که از علما و صوفیان بزرگ ‏زمان خود بود به سبب کدورتی که بین او و سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمد، از بلخ خارج شد و پس از ‏مدتی سیر و سیاحت به شهر «قونیه» رفت. «جلال‌الدین» بعد از درگذشت پدر، تحت تعلیمات ‏و پرورش علمی و معنوی «برهان‌الدین محقق ترمذی» قرار گرفت. ملاقات او با «شمس تبریزی» در ‏سال ۶۴۲ هجری قمری انقلابی در این ادیب و حکیم پدید آورد که موجب شد ترک مسند تدریس و ‏فتوا کند و به مراقبت نفس و تذهیب باطن و درون بپردازد. او در سال ۶۷۲ هجری قمری در شهر ‏‏«قونیه» چشم از جهان فرو بست.‏

از جمله آثار مولونا می‌توان به شاهکار حکمی و ادبی او «مثنویِ معنوی»، دیوان غزلیات یا کلیات ‏شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد. ‏

نشست «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و نظرات مولوی» روز دوشنبه 8 مهرماه 1398 از ساعت 17:30 تا 19:30 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خیابان ولیعصر(عج)، پائین‌تر از میدان منیریه، پل امیربهادر، خیابان سرلشکر بشیری، پلاک 71 واقع است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612