کد خبر:13139
پ
WhatsApp20Image202019-07-1720at2013.18.51

پنجمین جلد «فهرست اسناد کتابخانۀ دانشگاه تهران»

پنجمین جلد از مجموعه «فهرست اسناد تاریخی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران» به کوشش شیوا تقوایی زحمتکش منتشر شد.

میراث مکتوب- پنجمین جلد از مجموعه «فهرست اسناد تاریخی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران» به کوشش شیوا تقوایی زحمتکش و زیر نظر حجت‌الاسلام رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران منتشر شد.

 

دکتر جعفریان در مقدمه این جلد با اشاره به رسالت‌های کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران می‌نویسد: «کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران تا این زمان دو رسالت داشت؛ اما این سالها، سه رسالت شده است. تنوع در رسالت، بسته به نوع منابع و شیوه خدمات‌رسانی متناسب با آن است. نخستین مورد، حفظ میراث کهن است، میراثی که مهم‌ترین آنها در کتابخانه، نسخ خطی، و در مراحل بعد، اسناد، عکس‌ها، نشریات قدیمی، کتاب‌های چاپ سنگی و سربی است. مورد دوم، تهیه کتاب‌ها و منابع روز چاپی برای مراجعان محترم از استادان، دانشجویان و کارمندان عزیز و آماده کردن تالارهای متنوع برای آنها است. کتابخانه باید بهترین کتاب‌های روز را در اسرع وقت، تهیه کرده و در اختیار دانشجویان قرار دهد. طبعاً در هر دو مورد، یکی از مهم‌ترین کارها، پس از تهیه منابع، فهرست کردن آنهاست. یعنی هم در زمینه متون کهن و هم کتاب‌های جدید، می‌باید با سرعت و دقت، فهرست‌نویسی شود تا مراجعین بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند. رسالت سوم در حوزه منابع دیجیتال است.

وی در ادامه می‌نویسد: در مورد منابع چاپی جدید و قدیم، و نیز اسناد چنان که اشارت رفت، مهم‌ترین مسأله فهرست‌نویسی است. می‌دانیم در بخش خطی، کتابخانه، با تلاش‌های مرحوم استاد دانش‌پژوه و افشار، توانست به مقدار زیادی کار را به اتمام برساند. اندکی هم که مانده بود به یاری یکی دو تن از همکاران پس از انقلاب به اتمام رسید. اما در بخش‌های دیگر، مانند منابع سنگی، سربی و نشریات، هنوز در نیمه راه هستیم. در بخش اسناد، آنچه که اکنون نمونه‌ای از آن را شاهدیم، کار با جدیت پیش نرفته بود. طی یک سال گذشته، این وظیفه، با همت تنی چند از همکاران کتابخانه این کار به نهایت خود نزدیک شد.

گفتنی است شیوا تقوایی زحمتکش، دانشجوی دکتری تاریخ، تدوین‌کنندۀ جلد پنجم فهرست اسناد کتابخانۀ دانشگاه تهران، مجلد چهارم این مجموعه را نیز که پیش از این منتشر شده فراهم آورده بود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612