میراث مکتوب- حکمت اشراق سهروردی را میتوان در این چشمانداز هم ملاحظه کرد که بیانگر نوعی نگرش دینی است؛ او هم تبیینی از یک حکمت دینیِ پیوسته به آیات قرآن و هم انعکاس تصویری از مزدیسنا را در حکمت نوریه خود بهدست داده است. شناخت ماهیت تقابل این نگرش با نوع متفاوتی از نگرش دینی، موسوم به قشریگری، کمک میکند تا خصلتهای بنیادین آن بهتر نمایانده و تحلیل شوند؛ چنانکه به نظر میرسد علت اصلی شهادت سهروردی نیز همین تقابل بنیادین بوده باشد. از این حیث که سهروردی تنها یکی از معرفان این نگرش دینی است میتوان سخن او را با سخن دیگران مقایسه و تطبیق کرد، اما تبیین اشراقی همواره امکانات ممتازی در طرح مسائل مشابه بهدست میدهد. در این درس گفتار تصویر اشراقی دو دین اسلام و مزدیسنا از جهت تقابل با قشریگری و تنها در این محدوده مد نظر است و ماهیت این تقابل، با نظر به باور دینی درباره ماهیت تقابل و جبهه مقابل مطابق هر دو سنت دینی بررسی میشود.
سیوسومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارهی سهروردی به «وصف اشراقی اسلام و مزدیسنا در تقابل با قشریگری» اختصاص دارد که با سخنان دکتر عارف امامیمهر در روز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه ساعت ۱۵ برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحهی این مرکز در آپارات پیگیری نمایند.