میراث مکتوب- سيد بهشيد حسينی، سرپرست دانشگاه هنر ايران به همراه حجتالاسلام داود رنجبران، معاون پژوهشی و فناوری اين دانشگاه شهر تهران، شنبه، پنجم آبانماه 1403، مهمان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شدند و ضمن ديدار و گفتوگو با ابوالفضل حسنآبادی، مدير مرکز نسخ خطی اين آستان مقدس، از منتخبی از نفايس خطی قرآنی گنجينه رضوی ديدن کردند.
حسينی، در اين بازديد اظهار کرد: مرکز نسخ خطی کتابخانه حرم مطهر رضوی از جمله گنجينههای نادر جهان است که با بررسی آثار آن ميتوان به سير تغيير و تحول خط در دورههای مختلف تاريخی پی برد، بهخصوصکه نفيسترين نمونه آثار خوشنويسی اين دورهها نيز در اين گنجينه نگهداری میشود.
سرپرست دانشگاه هنر ايران با اشاره به وجود 22 هزار نسخه خطی قرآنی در گنجينه رضوی، ادامه داد: بیترديد بر روی اين آثار قرآنی میتوان فعاليتهای پژوهشی ارزشمندی انجام داد.
وی با تأکيد بر ضرورت ايجاد رشته خوشنويسی در سطح کارشناسی ارشد در دانشگاههای کشور گفت: به طور مثال، هنرمندی که در يک رشته خوشنويسی به درجه استادی رسيده است، وارد دانشگاه شود و در اين رشته هنری به کسب تحصيلات دانشگاهی نيز بپردازد و تحقيق و پژوهش کند.
حسينی افزود: در بسياري از موارد هنرمندان کشور، تحصيلات آکادميک ندارند و دانشگاهيان نيز هنرمند نيستند، در حالی که بايد بين اين دو گروه در رشتههای مختلف هنری از جمله هنر خوشنويسی، پيوند ايجاد کرد.
لزوم ارتباط ميان دانشگاهيان و هنرمندان
همچنين در اين بازديد، حسنآبادی، مدير مرکز نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با معرفی مجموعه آثار خطی موجود در کتابخانههای اين آستان مقدس و آثار هنری اين مرکز همچون مرقعات نفيس، به برخی از فعاليتهای اين سازمان در راستای دسترسپذيری هر چه بيشتر اهل علم و پژوهش به فهرستهای آثار خطی و همکاری با دانشگاهيان و هنرمندان، اشاره کرد.
در ادامه، رنجبران، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه هنر ايران نيز با تأکيد بر معرفی ظرفيتهای پژوهشی هنری اين سازمان به استادان و دانشجويان در تهران، گفت: بیترديد همکاری پژوهشی ميان اين دو نهاد به جهتدهی در پژوهشهای دانشجويان هنر، برطرف شدن نيازهای پژوهشی اين سازمان و کاهش هزينههای آن، منجر خواهد شد.
گفتنی است، سرپرست دانشگاه هنر ايران با هدف امضای تفاهمنامه همکاریهای علمی و پژوهشی ميان اين دانشگاه و سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مشهدمقدس سفر کرده بود.
منبع: کتابخانه آستان قدس رضوی