میراث مکتوب- به تازگی کتاب «مولاناخوانی: کتاب عشق وآیات عرفانی» به قلم عفیفه احمد در اندونزی منتشر شدهاست . این کتاب در ۲۲۸ صفحه و سرشار از دانش معنوی و فکری از مولانا جلالالدین رومی است. عفیفه احمد از معدود زنان اندونزیایی است که میتواند به خوبی و جذاب درباره مولانا به زبان اندونزی بنویسد که دارای محتوای مترقی و پُر از فضای بینظیر معنوی است.
مولانا خوانی شامل زیبایی عشق و انسانیت به همراه ابعاد آن است و نیز استخراج اندیشههای مولانا در مورد زنان و برابری جنسیتی است.
این کتاب شامل پنج فصل است، اگرچه به زبان ساده نوشته شدهاست، اما نویسنده سعی کرده از منابع معتبر استفاده کند. در فصل اول، نویسنده تلاش میکند جهانبینی یا ایدههای مهم مولوی را درباره مفهوم عشق و انسان منتقل کند. فصل دوم دربارهی زنان و برابری است. فصل سوم به اخلاق اجتماعی، مدارا و صلح میپردازد. در اینجا نویسنده بازتاب شعر مولانا در مورد مسائل معاصر را ارائه میدهد. به عنوان مثال مشکلات زنان، محیط زیست، تسامح و حلم و … .
در فصل چهارم، نویسنده سعی دارد جنبههای عبادت آیینی را در شعر مولانا به خوانندگان برساند، مانند نحوه تفسیر مولوی از نماز، روزه، حج، توسل و غیره. فصل پنجم این کتاب سعی در معرفی کتابهای کلاسیک در مورد مولانا است که شاید زیاد شناخته شده نباشد، مانند تفسیر مثنوی معنوی، احادیث مثنوی، قرآن و مثنوی و غیره. در قسمت پایانی این کتاب، تمام اشعار مولانا که در فصلهای قبل نوشته دوباره با متن فارس و ترجمه اندونزیایی آوردهاست.
نشست نقد و بررسی کتاب «مولانا خوانی: کتاب عشق و آیات عرفانی» نوشتهی عفیفه احمد در روز سهشنبه چهارم خرداد ساعت ۱۱ صبح با حضور عفیفه احمد، اولی الابصار عبدالله و محمودرضا اسفندیار به صورت مجازی برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.