کد خبر:16927
پ
D8B1D988D986D985D8A7DB8CDB8C20D8A7D8B220D985D8ABD985D8B1

نشست رونمایی و معرفی کتاب «مُثمر» برگزار می‌شود

در یکصد و پنجاه و چهارمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب کتاب «مُثمر» رونمایی و معرفی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، یکصد و پنجاه و چهارمین نشست از سلسله نشست‌های این مؤسسه، که با همکاری وبینار بهشتی برگزار خواهد شد، به رونمایی و معرفی کتاب «مُثمر» اختصاص خواهد داشت.

مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، نخستین کتاب فارسی دربارۀ زبان‌شناسی و علم‌اللُّغه با عنوان «مُثمِر» نوشتۀ سراج‌الدین علی‌خان آرزو را با مقدمه و تصحیح سیدمحمد راستگو منتشر کرده است. سراج‌الدین علی‌خان آرزو، (1099-1169ق)، شاعر، نویسنده، ادیب و دانشمند برجستۀ سدۀ دوازدهم است که در میان نوشته‌های او کتاب «مثمر» جایگاهی ویژه دارد.

در نشست رونمایی از این کتاب، ریحانه خاتون، رئیس پیشین گروه فارسی دانشگاه دهلی، علی‌اشرف صادقی، زبان‌شناس و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، و سید محمد راستگو، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان و مصحح اثر، سخن خواهند گفت و مدیریت این نشست نیز به عهده سمیه شکری خواهد بود.

گفتنی است خانم پروفسور ریحانه خاتون، فرزند پروفسور نذیر احمد، استاد فقید و برجسته و نامدار فارسی اهل هند است. وی در سال 1980 و با رسالۀ «نقد و تصحیح و تعلیقات مثمر سراج‌الدین علی خان آرزو» مدرک دکترای خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی کسب کرد. وی در سال 2013 از دانشگاه دهلی بازنشسته شد. خانم پروفسور ریحانه خاتون که عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی است، مقاله‌های زیادی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و اردو نوشته است.

وی که در طول دوران فعالیت علمی خود خدمات متعددی انجام داده است، تا کنون جوایز متعددی کسب کرده که از آن جمله می‌توان به جایزۀ منطقه‌ای کتاب سال جمهوری اسلامی برای کتاب تحقیق، تنقید، تصحیح، متن و فارسی فرهنگ‌نویسی، جایزۀ سعدی، جایزۀ ابوریحان بیرونی، جایزۀ سر احمد خان به پاس خدمات وی به زبان و ادب فارسی، و جایزۀ پدم شری (یکی از جوایز استثنایی برای تمامی اساتید رشته‌های هند و خارج از هند)، اشاره کرد.

نشست «رونمایی و معرفی کتاب مُثمر» ساعت 18 تا 20 روز دوشنبه 18 مرداد‌ماه 1400 برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند در ساعتِ جلسه با کلیک روی لینکِ زیر، به این وبینار وارد شوند.

http://www.sbu.ac.ir/web/webinar

 

 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612