کد خبر:14432
پ
120D9BED988D8B1D8A7D986D8AFD8AED8AA20D8A8D8B1D988D985D986D8AF_0

مقابلۀ پنج نسخۀ خطی را در دست کار دارم

پوراندخت برومند، در گفت‌و‌گو با سایت مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، از آثار در دست تألیف و اقدامات علمی خود در دوران شیوع کرونا سخن گفت.

میراث مکتوب- پوراندخت برومند، پژوهشگر حوزۀ ادبیات و فرزند زنده‌یاد استاد عبدالعلی ادیب‌برومند، شاعر و وکیل برجسته، در گفت‌و‌گوی کوتاه خود با سایت مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، به آثار در دست تألیف و اقدامات علمی خود در دوران شیوع بیماری کرونا پرداخته و از مقابلۀ نسخه‌ای خطی خبر داد.

برومند در ابتدا و در پاسخ به سؤالی دربارۀ مواجهۀ خود با بیماری کرونا و ایام خانه‌نشینی گفت: دوران کرونا را می‌گذرانیم و با این مهمان ناخوانده روزگار را به سر می‌بریم. در آغاز من نیز همچون دیگران هراس بیشتری از چگونگی برخورد با این پدیدۀ ناآشنا داشتم و عملاً تمرکز لازم را برای انجام کارهایی که نیاز به اندیشیدن داشت در خود نمی‌دیدم، اما با گذشت زمان و عادت به آنچه پیش آمده و با درک اینکه نباید اسیر رویدادها گردید بلکه باید با شناخت موقعیت فرصت‌ها را دریافت و از آن بهره‌مند شد، به کار علمی خود ادامه دادم.

وی، دربارۀ آثار در دست تألیف خود اظهار کرد: در این ایام به ادامۀ گردآوری ترکیبات شاهنامه روی آوردم؛ پژوهشی که از حدود سی سال پیش آغاز کرده بودم و در طی این سال‌ها با وقفه‌هایی کوتاه و بلند تداوم داشت.

برومند با اشاره به اینکه بخشی از این اثر در سال ۱۳۸۰ چاپ شده است، گفت: هر چند در سال ۱۳۸۰ بخشی از آن تحت عنوان «فرهنگ آرایه‌های ادبی» انتشار یافته است، ‌ولیکن به امید آنکه بتوانم با رفع کاستی‌ها و افزودن بسیاری از واژگان پیوندی و ترکیبات کنایه‌ای، استعاری و … که به مرور زمان از متن استخراج شده فیش‌ها را تنظیم و آمادۀ تایپ کنم و با تدوین آن اگر زمانه با من همراه باشد در آینده‌ای نه چندان دور آن را به سرانجامی مطلوب برسانم.

فرزند استاد ادیب برومند در ادمه از مقابلهٔ یک نسخۀ خطی خبر داد و گفت: کار دیگری که پیش‌رو دارم ادامۀ مقابلۀ پنج نسخۀ خطی از  کتابی‌ست با متن ادبی و درون‌مایۀ اجتماعی. این اثر به پیروی از سبک گلستان سعدی و از سوی یکی از روشنفکران دوران قاجار به نگارش درآمده است. از مدتی قبل با همکاری یکی از دوستان کار بر روی آن را آغاز کرده‌ایم. 

وی در پاسخ به سوالی دربارۀ چاپ آثار زنده‌یاد استاد ادیب برومند گفت: برنامه‌ای نیز برای چاپ گزیده‌ای از اشعار استاد ادیب برومند و نامه‌های ایشان داریم.

برومند دربارۀ برگزاری کلاس‌های داستان‌های شاهنامه اظهار کرد: کلاس‌های آزاد داستان‌های شاهنامه و غزلیات حافظ را نیز به صورت آنلاین با شرکت دوستان برگزار می‌کنم؛ با آرزوی این‌که افق گسترده‌ای از بهره‌وری دانش در پیش چشم داشته باشیم و شاهد تندرستی، به‌زیستی و زدودن تیرگی‌ها از زندگی مردم ایران و جهان باشیم.

مریم مرادخانی

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612