کد خبر:8718
پ
ghasasanbia

متن شناسی ترجمه های فارسی قصص الانبيای كسايی

جستار حاضر می كوشد تا ضمن آشناساختن پژوهشگران با قصص الانبیای محمدبن عبدالله كسایی، به معرفی تفصیلی نسخ خطی ترجمه های فارسی آن بپردازد.

میراث مکتوب – جستار حاضر می كوشد تا ضمن آشناساختن پژوهشگران با قصص الانبیای محمدبن عبدالله كسایی، به معرفی تفصیلی نسخ خطی ترجمه ­های فارسی آن بپردازد.

بررسی نظام درون متنی این ترجمه ­ها به منظور دستیابی به ساختار سبكی (زبانی و ادبی) نیز یكی از اهداف راهبردی این پژوهش است. با عنایت به نبود اطلاعات كافی درباره زندگی مولف و هویت مترجمان فارسی این اثر، نقد نظرات فهرست نویسان و كتابشناسان در این باره نیز در این مقاله مطمح نظر بوده است. مهم­ترین دلایل رویكرد نویسنده به طرح این موضوع را می ­توان شیوه­ روایی اثر كسایی؛ اشتهار آن در میان قصه پردازان جوامع اسلامی؛ وجود نسخ خطی متعدد از آن در كتابخانه ­های معتبر جهان و نیز ناشناخته بودن نسخه ­های خطی ترجمه ­های فارسی قصص الانبیای كسایی در ایران و جهان دانست.

متن کامل این مقاله تألیف غلامرضا رفیعی و کاظم دزفولیان که در مجلۀ متن شناسی ادب فارسی، سال هفتم، شمارۀ 4 منتشر شده است اینجا بخوانید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612