میراث مکتوب – کتاب «فهرست نسخههای خطی کتابخانه مرکز بررسیهای اسلامی»، معرفی مجموعه نخست از کتابها و رسائل کتابخانه خاندان خسروشاهی است که به همت استاد سیدهادی خسروشاهی فراهم آمده است. در این مجموعه که یادگار ارزشمند چند نسل از بزرگان این قبیله است، شماری از تألیفات و آثار علمی آنها و شماری از مخطوطات دیگر دانشمندان اسلامی که مورد استفاده آنها قرار گرفته، نگهداری میشود.
استاد سیدهادی خسروشاهی این دستنویسها را در طول هفتاد سال جمعآوری کرده و به کتابخانه مرکز بررسیهای اسلامی تقدیم کرده است. تأسیس این مرکز علمی و راهاندازی دهها نشریه و تنظیم و تألیف و نگارش بیش از دویست اثر، دستاورد تلاش وی است.
در این کتابخانه نسخهها و دستنوشتههای ارزشمندی نگهداری میشود؛ از جمله آثار دانشمندان و بزرگانی چون بهاءالدین محمدبن محمد باقر حسینی مختاری نائینی، علامه محمدحسین طباطبایی، سیدعلی بن ابوالحسن حسین خسروشاهی، سیداحمد بن سیدمرتضی حسینی خسروشاهی، سیدابوالفضل حسینی خسروشاهی و …. .
برخی از مخطوطات نگهداری شده در این کتابخانه شامل التوحید، عیون اخبار الرضا(ع)، الکافی، تهذیب الاصول الی علم الاصول، نهج البلاغه، کامل الزیارات، مختلف الشیعه فی احکام الشریعه، مفتاح الفلاح، الکلمات المکنونه، مقدمه الادب، لوامع الاشراق فی مکارم الاخلاق و … است.
از امتیازهای دیگر مرکز بررسیهای اسلامی، گوناگونی موضوعی آثار است که در آن از فقه و تفسیر و لغت و تاریخ دیده میشود، در معرفی این آثار روش توصیفی به کار رفته و عناوین در دو بخش نسخهشناسی و کتابشناسی شناسایی شده است. در پایان این فهرست شماری از نسخههای عکس موجود در کتابخانه معرفی شده است، این نسخهها برخی چاپ شده و تعدادی نیز در دست تصحیح و نشر قرار دارد.
مرکز بررسیهای اسلامی با هدف گسترش فرهنگ و اندیشه اصیل اسلامی در جهان در دهه پنجاه به همت استاد سیدهادی خسروشاهی در شهر قم تأسیس شد. با توجه به مخالفت رژیم پهلوی در پیش از انقلاب این مرکز ثبت رسمی نشد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی به طور رسمی ثبت شد و فعالیتهای خود را در عرصه جهانی گسترش داد.
یادآور میشود، کتاب «فهرست نسخههای خطی کتابخانه مرکز بررسیهای اسلامی» از سوی انتشارات «کلبه شروق قم» با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری ایکنا